torsdag den 22. juli 2010

Feriedage - 3

Jeg havde besluttet at jeg ville ind på den Den Hirschsprungske Samling for at se udstillingen med 60 værker fra Ribe Kunstmuseum. ”Lokkemaden” i forhold til Kirsten var en brunch på Dag H. Hun bed på :-) Min brunch bestod af ”Blødkogt æg, yoghurt m. müsli og ahornsirup, 2 oste, frisk frugt, kyllingespyd, mini-gazpacho med croutoner, fennikelpølse, pølser, skinke, laks med rygeost og en thebirkes”. Kirsten fik en vegetar brunch som bestod af ”Blødkogt æg, yoghurt m. müsli og ahornsirup, 2 oste, frisk frugt, gedeostecroutoner og bagte tomater, mini-gazpacho med croutoner, tomatsalat, små forårsruller, bagt grapefrugt og en thebirkes.” Meget flot kvalitet. Dertil latte, appelsinjuice og vand.
Så var vi klar til Den Hirschsprungske Samling.
Det er at af mine yndlingsmuseer, den permanente samling af værker af P.S. Krøyer er fantastisk, og der er meget andet interessant i samlingen.
Der er mange dejlige værker fra Ribe, og specielt nød jeg Michael Anchers ”En barnedåb”, hvor hans kone Anna holder Helga ved dåben og Kristian Zahrtmanns ”Mit frokostbord i Portofino”. Udstillingen med Ribe-værker slutter 5. september, og kan varmt anbefales.
Jeg havde på morgenturen konstateret at vandet så MEGET badeegnet ud, så vel hjemme igen fik Megan og jeg er dejlig badetur. Og så måtte jeg op og hente Kirsten, og så gik vi – igen med Megan - ned til vandet. Og fik en ny skøn svømmetur.
Vi nåede skam også at se Tour de France og afslutningen på Col du Tourmalet!
Okay, der var så to hunde, der var blevet snydt, og de kom ned til vandet efter afslutningen af dagens etape. Alle vores hunde er vandhunde men Otto måske mest af dem alle. Han vidste godt, hvad der skulle ske, og løb, dansede, peb hele vejen ned til stranden, og så fik han lov til at apportere en træpind – det er vist det bedste han véd :-) Lille Bjørn lavede også nogle apporteringer, og selvom han ikke svømmer så godt som Otto er han stadig en fornøjelse at se på vand.
Så stod aftensmaden ellers på pølse, ost, brød og vin, og hundene bobler lystigt.

Ingen kommentarer: