søndag den 28. august 2011

DM i rally

Nr. 7 ved DM (foto: Martin Hasager)
Fredag gik turen til Bornholm, hvor der lørdag var DM i rally og LP, søndag rally og LP i DKK Kreds 8, begge dage på Allinge Stadion. Jeg fulgtes med Susanne Jervin, boede ved siden af Lisa Juul på den ene side, og Trine Dyrgaard, Martin Hasager og Linda Sørensen på den anden. Tak for meget hyggeligt selskab :-)
Megan var kvalificeret i rally championklasse, hvor der deltog i alt 14 hunde. I alle rallyklasser blev de kvalificerede hunde bedømt af enten Frank Kuhfeld (ekspert og champion) eller Pia Hansen (begynder og øvet). De 10 ekvipager med flest point gik videre til en finale på en ny bane, og blev bedømt af den modsatte dommer. Alle deltagere blev placerede, de sidste 10 ud fra gennemsnittet af de to banegennemgange.
Megans første banegennemgang var jeg langt fra tilfreds med. Første skilt (Hund snur rundt) måtte jeg lave om, fordi jeg ikke havde kontakt med Megan, og så er det lidt op ad bakke. Jeg præsterede oveni købet af gå til højre i en 270 grader venstre om (men opdagede det heldigvis), og havde flere andre ommere. Langt under niveau og jeg frygtede at DM-deltagelsen dermed var slut. Men nej, vi kom blandt de sidste 10 (jeg fik dagen efter at vide at vi havde fået 85 point).
I finalen gik det meget bedre. Hvilket det også gjorde for alle de andre, så vidt jeg kunne bedømme, så der var ikke så meget at gøre. Vi endte med sammenlagt 89 point (gennemsnittet af 85 og 93 point) og fik en 7. plads. Og det er jeg mere end tilfreds med! Det var et ret skrapt felt, og en placering som nr. 7 kan vi absolut godt være bekendt synes jeg.
Nr. 2 ved kredsprøven med 99 point (foto: Annie Larsen)
Søndag var der så rally- og LP-prøver i DKK Kreds 8. Championklasse var første klasse, igen med Frank Kuhfeld som dommer, og jeg besluttede nogle få minutter før vi skulle op en ny måde at starte på. I stedet for at varme Megan op som jeg plejer lavede vi først ingenting, og et par minutter før start stillede vi os lige uden for banen, på startstedet, arbejdede med kontakt, og nogle få øvelser (move-on, setup, backup og plads). Og så startede vi stille og roligt, og med fuld kontakt og det fortsatte og fortsatte. Jeg følte virkelig at Megan og jeg gik vores livs prøve. Vi endte da også med flotte 99 point og 2. vinder, slået med nogle få sekunder af Ditte Wolsted og Kenzie, som dermed blev de første rallysuperchampions - meget velfortjent til en superdygtig ekvipage. Selvom vi ikke fik den eftertragtede pind, skulle kvalifikationen til DM 2012 være sikret med dette resultat!
Dagen sluttede med åben klasse rally, hvor jeg deltog med Megan, og også gik med Susannes Kellie. Begge dele gik godt, selvom to championskilte kiksede med Kellie (tunnel og Hund snur rundt). Jeg føler mig ganske klar til at gå med Kellie i Ekspertklasse den 11. september :-)

Det var virkelig fantastisk at opleve hvor godt Megan og jeg kan gå, og ekstra dejligt at få positiv feedback fra Marianne Jensen og Palle Bergsø, som fulgte rallyprøverne som tilskuere efter at have dømt LP.
Desværre må vi køre inden præmieoverrækkelsen for at nå færgen, så jeg kender ikke resultaterne.
Alt i alt en fantastisk weekend, med masser af flot lydighedsarbejde, nogle glimrende resultater og fantastisk hyggeligt selskab.

Max og Dolly
Og så skal jeg da huske at nævne at Max også var med, og bestemt kunne have vundet DM i mest nuttede hunde på Allinge Stadion :-) Han hilst på talrige mennesker og hunde, og har taget det fantastisk. Den eneste han mødte, som var på cirka samme størrelse, var Margit Asmilds puddel Dolly, og de hyggede sig fint de to.

Ingen kommentarer: