lørdag den 9. juni 2012

Kick Ass Champ Class


I dag var Megan. Lille Bjørn og jeg på rally champion kursus hos Johanna; vi var et lille eksklusivt selskab på 6 førere, heraf 4 nørder (Amanda, Anita, Charlotte og mig). Johanna kender os alle rigtigt godt, og selv om det var et generelt kursus tog jeg alligevel hjem med den rigtigt gode følelse, at kurset var skræddersyet til mig – og den følelse tror jeg også flere andre af deltagerne har. Og det er for mig virkelig kendetegnet på et godt kursus.

Jeg havde troet at Megan ikke holdt hele dagen, og havde derfor Lille Bjørn med, så han kunne deltage i nogle af delene, men han kom stort set ikke på, for Megan var da frisk til det sidste, og tog sig nogle fornuftige hvil undervejs. Men hun er godt nok helt færdig her til aften :-)

Dagens program:
  • En fuld rallybane med åben feedback. Det gik fuldstændig som til en prøve. Megan dæmpede fra start, jeg startede om (det var jo træning) og jeg begyndte at forstærke undervejs.
  • Derefter skulle vi gå en halv bane (jeg skulle selvfølgelig gå starten), hvor vi så arbejdede med opvarmning og det at gå ind på banen. Opvarmningen bestod i rallyøvelser og tricks, så vi var præcis klar til at gå ind på banen, når dommeren spurgte om vi var klar. Det gav en dramatisk forskel i performance. Mere om det senere.
  • Sideløbende med foregående var der en række højrehandlingøvelser vi kunne arbejde med.
  • Derefter blev vi opdelt i to grupper, og i hver gruppe skulle vi gå en minibane, som de andre havde lavet, med tre hadeskilte. Amanda, Charlotte og jeg havde 1) springvand, bakke på højre side, fremsending til kegle, 2) dobbeltslalom, højrespiral og bakning, alt sammen på højre side og 3) springvand, højrebakning, ind foran og bakke væk. Rørende enighed om højrebakning :-)
  • Endvidere skulle vi planlægge en bane, baseret på en opstilling med skilteholdere, hvor der kun stod numre på. Vi skulle så dirigere de andre igennem banen, så de fik at vide hvilket nummerskilt de skulle gå til og hvilken øvelse der skulle udføres, efterhånden som de gik igennem banen. Dvs. dirigenten skulle time beskrivelsen af øvelserne, og førerne skulle have fokus på både at udføre øvelser og høre efter, hvor de skulle hen og hvad de skulle udføre. Fokus og koncentration var nøgleord, og vi oplevede nogle fantastiske banegennemgange.
  • Efter 15 minutters frokostpause (man spilder aldrig tiden hos Johanna), gik vi i gang med en runde, hvor vi hver havde fokus på en championøvelse. Mit fokus blev opvarmning og at gå ind på banen. Hvis jeg bruger 20-30 sekunder på at lave øvelser med Megan uden for ringen, timede klarmelding med at dommer er klar, så kan vi lave nogle fantastiske starter på rallybanerne. Megan dæmpede tydeligt når Johanna gik for tæt på, så vi skal nu arbejde fokuseret med starter og med stigende mængde forstyrrelser i form af dommere der skriver mv.
  • Sideløbende kunne vi træne ”husk hvilke øvelser de andre har udført, udfør det samme og læg en til”, dels i en mindre kegleskov (den fik Lille Bjørn fornøjelse af) og på en bane med blanke skilte (den sprang vi over). Keglebanen afsluttede vi med dobbeltslalom, fristende ottetal, højre spiral, fristende ottetal, højre spiral og fremsending; fuldt fokus fra Lille Bjørn!
  • Endelig sluttede vi med en bane, som vi skulle gennemføre parvis på tid. Reglen var at vi skulle ind på banen via en port, hver af de to par på et hold skulle udføre mindst 4 korrekte skilte, og hvis der blev udført fejl ved et skilt, skulle der byttes ekvipage. Sjov leg, men med masser af realisme i form af stress, når der skulle skiftes ekvipage (tiden tikkede), taktiske overvejelser pga. reglen med mindst 4 skilte, og en dommer der dømte BYT for alle fejl.
Jeg har fået en masse konkrete tips til diverse øvelser, men først og fremmest har jeg nu en skræddersyet strategi for hvordan jeg kan arbejde med at løse mit hovedproblem med Megan, den manglende motivation, når hun kommer ind på banen. Det var åbenlyst at hun kan og vil, når jeg gør mit førerarbejde ordentligt, og belønner fornuftigt. Efter sådan en dag vender energien til at arbejde med Megan igen tilbage – og det var hvad jeg havde håbet på og drømt om!

Tak til Johanna for endnu et fantastisk kursus, og til de øvrige deltagere for hyggeligt og inspirerende selskab.

Ingen kommentarer: