tirsdag den 2. juli 2013

Kjempefint

Cecilie Køste
 
Denne uge står på Hundedagene 2013, mandag og tirsdag 2 LP-kurser og 1 freestylekursus, onsdag LP- og rallyprøver og torsdag-fredag 3 LP-kurser og et Heelwork-kursus. Jeg er med til at arrangere det alt sammen og deltager med hunde i det hele, så det er lidt hektiske dage :-)

Tatar

Opvarmningen i weekenden bestod i en træningsfrie lørdag, hvor Kirsten og jeg var på udsalg garneret af besøg på Cafe Europa og frokost på Bøf og Ost.

Søndag var vi tre der mødtes til træning på arealet i Herfølge, hvor Hundedagene 2013 afholdes. Det var planen at Max skulle gå en fuld LP3, men da både fri ved fod og stillingsskift gik helt galt, måtte jeg erkende at dette ikke kom til at fungere. Jeg besluttede at melde ham fra LP3 til prøven 3. juli, og det har jeg ikke fortrudt. Han er bare ikke klar. Annie fortalte at man i hendes erhverv kalder det Max gjorde for Impulsstyret adfærd. Max skal have tid til at blive mere klar inde i hovedet.

Jeg havde også Megan med, og vi trænede noget rally, og hun var bare lækker at arbejde med, det er længe siden vi har trænet, men hun er bare klar. Og efteranmeldt til rally 3. juli.

Johanna og jeg arrangerer som nævnt indtil flere gange Hundedagene 2013, men det skal ikke afholde mig fra at skrive, at jeg synes det går rigtigt godt indtil nu. Tre verdensklasse instruktører (Heather Smit, Cecilie Køste og Mona Kjernholm), cirka 30 engagerede kursister og nogle gode rammer (vejret var OGSÅ med os) = et godt grundlag for succes.

Jeg har i går og i dag deltaget på Cecilies kursus med hund, og det oversteg mine i forvejen ret høje forventninger.

Heldige kartofler og andet godt

Jeg ER en heldig kartoffel. Tove havde medbragt lækkerier fra Samsø (egen avl) som gave, og det er bare blevet nydt herhjemme, hvor vi i denne uge har Sandra og Chris på besøg.

Jeg er også heldig at have tre hunde, som alle er rigtigt dygtige, og jeg fik alle tre med hos Cecilie: Lille Bjørn mandag, Megan og Max tirsdag.

Mandag formiddag arbejde jeg først med Lille Bjørn i fri ved fod. Han hang en del og snusede en del, så vi arbejdede med at skabe betingelser for den grundlæggende udgangsposition: Hunden der selv søger ind i plads, ikke en fører der tigger en hund om at arbejde. Jeg fik besked på at opgradere godbidderne, belønne med legetøj mindst hver tredje gang, og hunden skulle ud af banen, hvis den ikke tjekkede ind, og jeg skulle lege uden hund, for at friste den til at komme ind – når den fik lov. Og det gik godt.

Som afslutningen på dagen skulle lave 5-6 indgange i konkurrenceringen og belønne efter 5-6 skridt, hvis det var ok, og det var det HVER gang.

Min næste øvelse var stillingsskift med forstyrrelser. Der var et par skifter der ikke fungerede på 10 meter, så vi reducerede afstand, blev bedt om ikke at rose undervejs og træne ét skifte ad gangen. Det med ikke at rose undervejs betyder i praksis: Klik og beløn for det jeg ville belønne; hvis jeg ikke var klar til at belønne, men hunden havde gjort noget godt, skulle jeg være helt neutral og opsamle belønningen i hovedet, og så udbetale når jeg valgte at gøre det.

Stærk køkkenbemanding

Frokosten fra Kokken og Jomfruen har været glimrende og køkkenpersonalet uovertruffet! Om eftermiddagen arbejdede jeg med dirigeret apport. Det gik ualmindeligt godt. 4 gentagelser og 4 succeser. Vi sluttede med fællesøvelser, hvor sitten gik nogenlunde, dækken var til 10.

Cecilie demonstrerer sit

Jeg har kun oplevet Cecilie som foredragsholder tidligere, men at opleve hende som instruktør var en skøn oplevelse. Hun efterspørger en beskrivelse af problemet og en plan, inden man får lov at komme ind med hunden. Hun sætters sig meget hurtigt ind i de konkrete problemstillinger og får fokuseret på det delmoment, som ikke fungerer. Hun beskriver hvordan man kan arbejde med det, sætter de enkelte godt i gang, og sikrer sig som afslutning at man har en klar plan for det videre arbejde.

Og så er Cecilie engageret, entusiastisk, smilende og pædagogisk og en helt masse andet positivt! Og hendes rosende "Kjempefint!" er da bare til at blive i godt humør af!!!

Tirsdag havde jeg Max og Megan med. Cecilie var totalt frisk fra morgenstunden.

Dansende Cecilie
 

Se min ...

Max arbejdede først med fri ved fod. Det var rigtigt godt i korte passager. Jeg skal bare belønne hyppigere og bruge legetøj mindst hver tredje gang. Og huske at legetøj skal tælle for meget mere (månedsløn i forhold til dagsløn). Jeg skal klikke ofte nok, men ikke for ofte. Jeg havde specifikke problemer med venstrevendingerne, som dog hurtigt blev bedre, og med højrevendingerne skal jeg starte med at cirkle, og have kontakt dér, før jeg går videre med LP-vendingerne.

Megan var på med højrehandling lige før frokost. Hun arbejdede rigtigt pænt, men det eneste egentlige indsatsområde var hænget i venstrespiralen, hvor jeg skal klikke for at Megan søger op.

To trætte hunde
 
Jeg tog hjemmefra 6:30, så det var ok at Max og Megan tog sig en lur ud på eftermiddagen. Men de var også klar da vi gik i gang igen. Max arbejdede først meddirigeret apport baglænskæde:
  • Cecilie holdt Max og apport, jeg løb væk, stillede mig i korrekt position, Max fik apport og løb ind
  • LP2 kast og apport, hvor jeg bakkede 5 skridt efter apporteringen
  • Kaste apport og vende hund, gå et skridt. Det er her vi er nået til og skal arbejde videre med; han vender forkert et par gange, dirigering følges sikke.
  • Næste skridt: en anden lægger apporten
I Max’ sidste runde arbejdede vi med fremsending, som han udførte meget flot! Så vi nåede også at se stillingsskift.

Max’ stillingsskift fungerede ikke fra 10 meter, så vi skulle træne med kortere afstand, og huske det med klik eller tavshed. Og huske at Barney the Beaver er et hit som belønning!!

Til allersidste gik Megan et Freestyle rally program dirigeret af Johanna. En stribe championøvelser, som jeg skulle udføre i takt med at Johnna sagde, hvad jeg skulle gøre. Bortset fra et klap på låret (fy!) og problemer med indkaldet gik det fantastisk.

Aftensmad med skønne varer fra Samsø!

I morgen skal Megan op i rallychampion og Lille Bjørn i LP3.

Ingen kommentarer: