mandag den 22. juli 2013

Varm generalprøve

Det er hårdt at vente ... (Foto: Trine Rafn)

Weekenden har været 100 % ferie. Meget korte ture med hundene, og både Megan og Max har været flere gange i vandet. Det var for varmt at træne.

I dag havde jeg så aftalt træning med Lonni og Trine ved Maglehøjskolen i Ølstykke og i fuld bevidsthed om at der ville blive rigtigt varmt. Vi mødtes kl. 10. Utroligt med sandt, vi brugte 2½ time, på 1 fuld LP2, 3 LP3’er (uden fællesøvelser, og den ene afbrudt) samt 2½ eliteøvelse. Det betød god tid til at snakke, god tid til at give feedback og god tid til at hvile indimellem. For det blev bare varmere og varmere.

Lille Bjørn har det rigtigt dårligt i varme. Men var rigtigt dygtig. Der er nogle områder vi skal have arbejdet med. Der var igen et par stop i fri ved fod (han går i snus) og vi kører altså korte pas med belønninger undervejs, også til generalprøve som i dag. Og så kan han ikke stillingsskiftet til stå længere, kun på helt kort afstand. Der er de meget skæve pladser i afslutning af apporteringen. Der er drejet i stå under gang. Og så er det blevet noget rod med næseprøven, hvor han tager den forkerte hver anden gang.

Det positive er at jeg véd hvordan jeg skal arbejde med det alt sammen.

På positivlisten står meget mere. Først og fremmest arbejdede han rigtigt godt. Hans fri ved fod var pæn, dirigeret apport ok, springapport ok, indkald og fremsending perfekte! Og det i den varme. Absolut godkendt.

Max var sidste hund til prøve (nr. 5 af 5), og det var en hård ventetid som man kan se af billedet.

Klokken var over 12 og det var blevet rigtigt varmt. Jag havde lavet en plan (!), en afkortet LP3, som endte med at blive endnu kortere end planlagt.

Fri ved fod var kun de tre gangarter, og det gik fint. Jeg fik at vide at han fulgte pænt, selvom jeg flere gange følte han ikke var der. Men det var han.

Stillingsskiftet var tre skifter, og det gik perfekt.

Den dirigerede apport var bestilt på halv længde, og udgang og dirigering gik fint, men han ville ikke tage apporten. Det endte med noget leg og lidt LP2-apportering, for at få ham til at tage apporten.

I springapport havde jeg efter torsdagstræningen besluttet at prøve med en mindre træapport i stedet for metalapporten, og den ville han heller ikke tage. Efter lidt leg lavede han så en perfekt LP3-apport med metalapporten. Der skal arbejdes med de apporter.

I positioner under gang gik ståen i skuddermudder og der var enighed om at det var et godt sted at slutte, når jeg lige havde lavet en succesøvelse. Så en fremsending til felt sluttede denne generalprøve for Max.

Han arbejder godt, han vil så gerne, men er usikker, og der er mange ting jeg skal arbejde med for at han skal synes dette er sjovt.

Så han bliver ikke tilmeldt flere LP3-prøver i år, men kommer med Megan til rallyprøver 4. og 18. august. For Megan tests før DM, for Max for sjov prøver i ekspertklasse.

Lille Bjørn er tilmeldt to yderligere LP3-prøver, så der er nu 5 prøver i kalenderen.

Ingen kommentarer: