lørdag den 6. juli 2013

LP- og rallyprøver den 3. juli 2013

Megan (Foto: Charlotte Lia)

I onsdags var der pause i kursusaktiviteterne på Hundedagene 2013 og der var arrangeret LP-prøver med Marianne Jensen som dommer og rallyprøver med Helle Gadeberg som dommer på arealet ved Køge-Herfølge Jagtforening.

Jeg havde oprindeligt tilmeldt Max og Lille Bjørn i LP3, men afmeldte Max i LP3 og tilmeldte Megan i rally championklasse.

Megan 2. vinder med 91 point

Vi startede med rallychampionklasse, hvor Megan var oppe som nr. 8 af 8. Hun hang en anelse i starten, men allerede fra tredje skilt var hun på. Sidste skilt var fristende 8-tal, hvor den ene fristelse var en skindbeklædt dummy; den var Megan nærmest bange for, men vi kom dog forbi. Ellers gik vi fint og endte med 91 point og blev 2. vinder. 

Det var Megans første prøve i over to måneder, og vi træner ikke ret meget, så jeg var meget tilfreds.

Vi håber der kommer nogle afbud til DM, så vi kan få lov at komme med – vi ligger som nr. 23 på kvalifikationslisten.

Derefter var det Lille Bjørns tur i LP3. Det startede meget fint med 10 i begge fællesøvelser. Derefter havde vi en lidt hakkende fri ved fod (7½) og et lidt sejt stillingsskift (7); i stillingsskiftet skulle han have 3 kommandoer til første stå og 4 til den næste.

I den dirigerede apport drejede han fint på min dirigering, så ikke den korrekte apport (225 g) og fortsatte drejet og fandt den forkerte. Jeg kunne ikke stoppe ham.

I springapporten kunne han ikke se den lille apport, da han havde sprunget, og vi fik 0 for første gang på 15 prøver.

I positioner under gang mistede vi ståen, og i dækken stoppede han op med løftet forben, som om der var sket noget med højre forben. Det var der ikke, måske han har ramt en tidsel?

I indkaldet løb han for langt.

Fremsendingen var ok (9).

I næseprøven tog han den forkerte pind …

131 point er meget lidt og vi blev en sikker nummer 9 ud af 9.

Men egentlig var jeg ganske tilfreds, for Lille Bjørn slog ikke fra på noget tidspunkt, han arbejdede så godt han kunne, og ja, det var en masse småuheld der kostede os 5 nuller.

Og humøret blev bestemt ikke dårligere af Mariannes flotte helhedsindtryk: ”Dejligt opmærksomt arbejdende hund. Flot støttende førerarbejde med god appel og forståelse for hund og program. Mangler lidt held på dagen. Ingen tvivl om at det nok skal komme.” (9).

Ellers var to nørder blandt dagens allergladeste: Lonni blev 2. vinder i LP3 med Mayday med 239 point, og Annie og Tira blev 3. vinder med 235 point. Det var flot og velfortjent! De officielle resultater kan læses her.

Ingen kommentarer: