tirsdag den 10. februar 2015

En grimasse, der kan passe - generalprøver

Mandagens baner

Det er 2½ måned siden jeg sidst har været til prøver, det bliver godt at komme i gang igen i weekenden i Sorø, hvor den står på rally med Megan og Max begge dage og LP med Lille Bjørn lørdag.

Mandag var der generalprøve for Megan og Max.

Vi brugte mine baner fra i onsdags, som dels kunne gås som 4 lige baner, dels kunne gås som én lang bane. Og da temarne var tempo, forstyrrelser og præcision var det en glimrende anledning til at gå tæt efter hinanden på banerne, så vi blev presset.

Den ugentlige træning med Lone og Christina er Megan eneste træning, den er timet til 20 minutter og jeg synes selv det gik fint. Vi gik alle banerne på både højre og venstre side, og jeg synes selv jeg får ret meget fokus i forhold til de første gange. Jeg var ret tilfreds.

Max gik også fint, men det er meget nemt at se, når han mister fokus, fx når der kommer ”ny” hund i hallen, eller de andre kom for tæt på i vendingerne.

Lone skrev på Facebook: ”Og tak for træningen i går. Det er ikke hver dag du får en pisk i måsen!” Det var et let klap lige inden Max skulle snurre rundt på højre side, og jeg mistede helt focus :-) Ikke underligt at hundene også nemt kan miste fokus, når der sker noget uventet.

Jeg gik også gået 3 x challenge banen med Max, og det går bedre og bedre og hurtigere og hurtigere. Der er stadig nogle få usikre momenter, men de 24/25 skilte kan jeg i søvne.


I dag var det Lille Bjørns tur hos Susannes LP-hold.

Starten var ikke noget at skrive hjem om, men jeg lovede Susanne at nævne det. Først varmede jeg op med apport, Lille Bjørn smed den mellem mine ben og lettede ben op ad den. Så var der en springapport, hvor han dårligt ville tage apporten og nogle meget rodede positioner. Hos Susanne valgte jeg dirigeret apport, han luntede mod den rigtige, drejede mod den forkerte og endte med at pølse lige op af Susanne …

Så er det om at finde en grimasse, der kan passe … Jamen, jeg havde luftet ham, hvad jeg også havde, men åbenbart ikke nok.

Men herfra gik det så virkelig godt.

Superflotte fællesøvelser. Lange, flotte passager fri ved fod. Nogle rigtigt gode sekvenser med stillingsskift. En god dirigeret apport, hvor han holdt apporten i afslutningen, En springapport, hvor han holdt i afslutningen. 3 rigtigt skarpe positioner.

Et ok indkald, efterfulgt af en lidt rodet fremsending, hvor jeg bevidst ikke afbrød: han stoppede 5-6 meter ude og kiggede på mig, ny kommando, flot ind i felt, 3 afdækninger, rundt om og klik et stykke tid efter at jeg havde fået værsgo til indkald; han lå bomstille.

Endelig en næseprøve med det gode søg, som vi savnede sidst og så pyt med at han smed i afslutningen.

En super god generalprøve.

Den sidste finpudsning bliver til selvtræning med Max og Lille Bjørn på torsdag.

2 kommentarer:

annie sagde ...

jamen - jamen, man er vel terrier tænker LB, og viser lige sit indre flag inden han konverteret til total glad arbejdshund:o))

annie sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.