søndag den 24. juli 2016

Lazy Sunday afternoon

Megan hygger i havesofaen fredag aften

Lazy Sunday afternoon
I've got no mind to worry
Close my eyes and drift away
(Steve Marriott and Ronnie Lane)

Fredag stod den på ren afslapning i haven. Det er balsam for sjælen at kunne side i haven, omgivet af hundene og bare nyde at være til.

Lørdag skulle jeg dømme rallylandskamp mellem Sverige og Danmark i Åhus. Jeg tog afsted kl. 7, hentede Lonni i Hedehusene og vi var fremme ved Åhus Brukshundklubb lidt over 9. Jeg var hjemme 20:40. så vi fik bestemt en dag ud af det.

Klar til at dømme

Jeg dømte de uofficielle prøver på danske baner, med samlet omkring 40 ekvipager, heraf godt 20 i begynderklasse. Niveauet var meget højt. Mange af udøverne går jo i højere klasser i Sverige, men alligevel er det imponerende med 6 x 100. Jeg mener nr. 18 havde 94 point. Kun to blev IB’et i klassen, og det var i begge tilfælde fordi føreren gik fejl bane. Det var en fornøjelse at se så meget flot førerarbejde.

I Ekspertklasse oplevede jeg nok dagens bedste samarbejde, Gitte Hansson og Bounty gik en bane til 100 – det er i sig selv flot – men den disciplinerede måde, det skete på, var virkeligt enestående. Præcise kommandoer, timet perfekt, så Bounty hele tiden, kunne gøre det rigtige, det var lige til en instruktionsfilm i rally.

Championklassen havde også masser af flotte resultater. Eva Cajhagen og Dana vandt med 100 point, Bente Andersen og Zena blev nr. 2 med 97 og Eva og Clara blev nr. 3 med 96 point.

Lonni og Morgan i nybörjarklass

Lonni og Morgan gjorde det rigtigt fint. De vandt nybörjarklass med 99 point, det var en af de få banegennemgange jeg fik set på de svenske baner, og det var ualmindeligt flot samarbejde.

Championbanen hos mig gik også forrygende, Morgan gik til 100. Desværre tog Lonni en ekstra runde i 8-tallet og endte med 90 point på en 5te plads.

Svenskerne vandt landskampen og ud fra det, jeg kunne se, en velfortjent sejr. Man kan altid diskutere opgørelser, når der var 5 danske deltagere med 7 hunde og mange flere svenske ekvipager;  men det svenske niveau jeg oplevede på de danske baner, bl.a. med 8 x 100, vidner om høj klasse. Danmark må vinde pokalen tilbage næste år!

Klar til træning i Jersie søndag morgen

Til morgen mødtes Anita, Amanda og jeg til træning i Jersie. Jeg havde kun Max med. Han fik lov at løbe rundt på pladsen, vi fik leget med forskelligt legetøj, og vi gik én gang HTM med musik med stop af musik og belønning – mit kriterie var, at Max og jeg skulle have det sjovt på træningspladsen, selvom vi stort set ikke trænede, og det blev opfyldt.

Det meste af tiden lå Max i skygge under et bord, mens Anita og Amanda trænede. Alle tre hunde var vist enige om, at det var RET varmt at træne, så vi fik snakke lidt ekstra :-)

Lille Bjørn nyder solen

Søndag eftermiddag, det er varmt, hundene ligger brak, og det er da perfekt vejr til at skrive blogindlæg og så ud og drive den af igen.

Ingen kommentarer: