mandag den 16. oktober 2017

Der findes ingen ord, der helt slår til – fantastisk weekend på Samsø

Lørdag eftermiddag - en MEGET glad fører med to superhunde :-)

Først en stor tak til Samsø Hundesport og Border Collie Klubben for at sætte de allerflotteste rammer for et todages arrangement denne weekend, med officielle HTM-prøver lørdag, dobbelt rallyprøve søndag samt Samsøs sødeste hund søndag.

Det er virkelig et fantastisk arrangement. Indendørs i en lækker hal med fine faciliteter ude og inde, og ikke mindst et dejligt konkurrenceareal.

Jeg havde for længe siden lejet et sommerhus fredag-søndag sammen med Anita (som skulle op lørdag og dømme søndag) og Amanda (som skulle filme lørdag og op søndag) og det var helt perfekte rammer for weekenden. Vi kender hinanden rigtigt godt, og så er der et godt grundlag for at få talt om alt mellem himmel og jord også andet end hunde, selvom det var hovedemnet :-)

Jeg ankom fredag kl. 17, Anita og Amanda kl. 21, og indimellem fik jeg spist middag med Henrik og Louise. Jeg tror alle fire hunde – udover Lille Bjørn og Max var det Osseau og Dumle – fik brugt en del energi på at vænne sig til hinanden, specielt Max var lidt oppe at køre.

Nok om udenomsværket.

Jeg havde fået tilmeldt en hel del prøver for et stykke tid siden og med lidt justeringer endte det med at blive til 7 officielle prøver. De enkelte prøver bliver omtalt nedenfor, videoer af flere af prøverne kommer ved lejlighed. Amanda filmede alle HTM-prøverne lørdag og Birgit optog Lille Bjørns første prøve søndag,

Max HTM3 (lørdag)

Weekendens allervigtigste prøve for mig var Max’ debut i HTM3. Det har virkelig krævet tilløb fra min side, at turde kaste mig ud i HTM3, men nu var beslutningen truffet, og den praktiske tilrettelæggelse skulle lægges fast. Det gik fantastisk. Jeg kunne mærke fra morgenstunden, at jeg mentalt var helt klar. Jeg havde virkeligt ingen forventninger til den prøve, eller noget forventningspres, for i bund og grund ville ingen havde undret sig hvis det gik lidt i skuddermudder.

Men det har intet at gøre med, hvordan der så ud i mit hoved. Huske at smile, huske at hjælpe Max osv. Jeg havde nogle fantastiske visualiseringer af prøven.

Resultatet var en af mest vidunderlige oplevelser jeg har haft på hundescenen. Max var på HELE tiden. Jeg kunne mærke hvordan det hele svingede, hans hale logrede og det var bare den allerskønneste fornemmelse. Jeg talte med Conni næsten lige efter at havde været inde – men efter at jeg havde leget med Max! – og sagde, at der ikke var noget MEN. Max og jeg gjorde det så godt, som vi er i stand til, og det føltes ærligt talt super fantastisk dejlig og lækkert ;-)

Her er dommerkommentarerne (Lizza, Sonja, Jette P)

Udførelse
7,9 Hang lidt enkelte steder og hoppede ud af hest, men ellers pænt
7,0 Dejligt at se Max glad og på :-) Mange fine passager, dog lidt misforståelser ind imellem og nogle steder han hopper lidt ud af position. Husk at vente på ham inden du bevæger dig i positionerne.
7,3 Nogle lidt upræcise indtagelser af positioner, ”hænger” lidt indimellem.

Sværhedsgrad/indhold
7,7 Når du nu har et foto, som er vigtigt for historien, ville det være fint hvis Max også gjorde noget (i hvert fald så på det). Og så er bord og stol ret ”scenografi-agtige”
7,3 Lidt meget frem og tilbage på en linje. Vil godt se lidt flere af positioner i forskellige retninger i klasse 3.
7,3 Pas på at rekvisitterne ikke bliver scenografi. De bør anvendes mere.

Musik og fortolkning
7,8 Musikken er stadig drønsvær – alene det at gå i takt til den volder dig kvaler. Jeg forstår din kærlighed til den, med det fungerer ikke optimalt til dig og din hund.
7,7 Sød idé (jeg behøver dog ikke billedet)
8,0

Samlet 22,67 point og 2. vinder.

Jeg er stort set enig i alle kommentarerne, og jeg allerede planlagt justeringen af programmet i forhold til flere af kommentarerne. Søndagsmorgenmaden blev brugt til at arbejde med afvikling af bord og stol!

Hvad var det med Max? Jeg havde den helt rigtige attitude på banen, men i bund og grund havde han det meget bedre i dén hal end til fx udendørsprøver.

Lille Bjørn HTM1 (lørdag)

Lille Bjørns debut i HTM1 var OGSÅ en skøn oplevelse. Han var i den grad tændt og på og vi havde det rigtigt godt sammen på banen. Her er dommerkommentarerne (Lizza, Sonja, Jette P)

Udførelse
7,9 Nåhr, hvor er han sød! Pæne positioner. Sejt at han er helt upåvirket af dine armbevægelser (øger sværhedsgraden)
7,5 Dejligt motiveret hund med logrende hale :-) Pas på, han har en tendens til at gå for langt fremme i positioner
7,7 Meget fin kontakt mellem dig og hunden. Lidt skæv i positionerne, uens afstand indimellem. Vis at han selv kan indtage positionerne.

Sværhedsgrad/indhold
7,9
7,7
7,5

Musik og fortolkning
8,0 Fint
7,8
7,5

Samlet: 23,17 og 3. vinder.

Louise, Billie, Paul og Max 6+ (lørdag)

Her er dommerkommentarerne (Jette P, Sonja):

Udførelse
7,9 Enkelte usikkerheder og tøven, eller flot. Fint samarbejde mellem ekvipagerne. Timingen kunne vær mere præcis indimellem
7,6 Pæne passager, men også lidt rod flere steder. Flot skift i møllen.

Sværhedsgrad/indhold
7,7
7,9

Musik og fortolkning
8,4
8,4 Fin stemning. Timingen ryger nogle gange på dagen

Samlet: 15,6 og 2. vinder.

Søndag eftermiddag, vi skal afsted til færgen, men der skal være foto til Facebook

Max rally championklasse hos Conni (søndag)

Hvad skal jeg sige? Max var henne og snuse til hjørnet med Connis ting, da vi kom ind på banen, men så snart han gik i gang var han helt på.

Connis feedback var überfantastisk. Der var trukket for 3 småtterier – afstand, forsinket reaktion, skæv bak) – og det var det. 97 point, 2 vinder, kun slået af Amanda og Osseau, som gik en forrygende bane og som er superchampion, så jeg fik mit første supercertifikat!!!

Det var så tæt på den perfekte følelse på banen og langt fra de sidste mange udendørsprøver,

Lille Bjørn rally championklasse hos Conni (søndag)

Lille Bjørn gik en superflot bane, men han var helt klart utilfreds med de mange sitter, og det kostede lidt. Jeg tror vi havde 3 ommere og 7 1’ere, samlet 84 point og 5 .vinder.

Max rally championklasse hos Anita (søndag)

Der var en lille smuttur inden vi gik i gang, men han kunne ikke komme så langt, og da vi kom i gang var der ikke så meget slinger. Supergod kontakt og vi endte med 92 point med 2x3 og 2x1. Dermed blev vi 2. vinder.

Lille Bjørn rally championklasse hos Anita (søndag)

Lille Bjørn gik igen superskarpt og med logrende hale. Hans bakken var lidt kort (10, jeg valgte ikke at lave den om), og derudover blev der kun trukket 1x3 og 1x1. 86 point rakte til en 3. vinder.

Konklusioner på en fantastisk weekend

Annie skrev en besked sidst på eftermiddagen, som sluttede med det gode spørgsmål i forhold til Max’ flotte resultater: ”Hvad har du lavet om på?”

Jeg sad med Anita og Conni på færgen til Kalundborg, og spurgte til deres kommentarer, og ingen tvivl om at hallen gjorde en fantastisk forskel. Hvis det havde været udendørs ville han være løbet – tror vi.

Men det tror jeg selvfølgelig ikke han gør.

Jeg har fået et boost af de helt store i forhold til Max; for HTM lørdag og hans vidunderlige fokus, gav mig virkeligt appetit på mere – justering af programmet og bare prøve det af under forskellige vilkår. Søndag gik han ligeså flot, og det blev bestemt bemærket af flere af tilskuerne. Hele weekenden har jeg haft den allerbedste udgave af Max med på banen!!!

Summen af det hele er, at Max under de rigtige omstændigheder og med en kontrolleret fører kan lave fantastiske resultater. Jeg vidste det jo godt, jeg havde bare manglet det i virkeligheden I meget lang tid. ...

Lille Bjørn gik også fantastisk både lørdag og søndag. Han er så ukompliceret, og hans kropssprog er meget let at læse. Han havde en fest til alle tre prøver og jeg tager naturligvis fuldt ud ansvar for de fejl og misforståelser der opstod, for Lille Bjørn kunne ikke være mere fokuseret.

Jeg kommer til at arbejde meget mere med denne weekend både fordi jeg vil reflektere en del over, hvad det gjorde forskellen, og fordi jeg med vidoerne kan få meget klar feedback på min adfærd.

Jeg kunne ikke være mere tilfreds. 7 prøver på to dage, Lille Bjørn og Max har topperformet til alle prøverne, vi har fået nogle gode resultater: 4 x 2. vinder, 2 x 3. vinder og 1 x 5. vinder. Jeg har fået lyst til at arbejde videre med Lille Bjørn i HTM1, Max i HTM3, og begge hundene i rally. Det var en rigtig god weekend!!!

Ingen kommentarer: