onsdag den 24. januar 2018

Nose Work i Køge Marina (2)


Aftenens Nose Work træning hos Lonni foregik igen i Køge Marina, igen et luksushold (3 førere med 5 hunde), og et ganske andet vejr end sidst: 11 grader og blæsende. Der var 7 søgeområder med i alt 25 gemmer, i en stribe forskellige varianter.

Jeg startede med Max og han var vildt dygtig. Det var helt tydeligt, at han havde det meget bedre på arealet end sidst. De første to områder var med fuld intensitet, næsen på hele tiden, og nogle totalt skarpe markeringer. Vi fortsatte med to afgrænsede områder med bord og bænke, det sidste med to tærskelsøg, og igen flot arbejde. Det sidste høje søg, krævede at han kom op på bordet, intet problem. Jeg holdt nogle korte pauser undervejs. Så tog vi en stribe langs en bygning med en masse døre, han strøg hele striben igennem hurtigt, og vendte så og markerede de 4 gemmer et efter et, så flot.

Så tog vi en lidt længere pause, inden vi skulle ind på det søg, som Lonni bemandede – 4 gemmer i et område med mange borde og bænke. Max arbejdede i flere perioder superflot og lavede det par flotte markeringer. Men han var også ved at være træt og søgte hjælp. Lonni fik mig til at kigge væk, og så gik han i gang igen.

Jeg er ualmindeligt tilfreds med Max’ indsats, virkelig intensivt og flot arbejde i 45 minutter med nogle ganske korte pauser.


Så blev det Lille Bjørns tur. Han arbejder helt anderledes end Max, han slår direkte til, og søger meget systematisk. Hans markeringer er tydelige, men han kigger op så snart han har markeret (tydeligt), så jeg skal være endnu mere opmærksom på, at se markeringerne. De høje søg, han kan nå markerer han, dem han ikke kan nå, peger han flot ud.

På det allersidste søg (4 gemmer) fandt han de tre, herunder et jeg havde glemt, det sidste kunne ingen af os finde, men da jeg fik at vide, hvor det var, gik vi tilbage mod området, og så kom der en flot markering. 25 effektive minutter og igen superflot og intensivt arbejde af ham.

Eneste farlige situation opstod, da jeg løftede ham om på bordet (han kunne ikke selv komme op), og han målrettet gik mod kilden (hegnet lidt fra bordet), og jeg heldigvis fik fat i ham inden han faldt ned …

Det er bare fantastisk med sådan en aften med dejlig træning med begge hunde – og tydeligt at det går fremad - super forarbejde af og feedback fra Lonni og tophyggeligt selskab af Mia og Charlotte.

Ingen kommentarer: