fredag den 12. januar 2018

Rutine


Rutine, (af fr. routine egl. kundskab om vejen, af route vej), færdighed vundet ved øvelse; det at gøre et arbejde rent mekanisk uden at tænke til det; et sæt kodede instruktioner til en computer. (rutine i Dansk Fremmedordbog, 2. udg., Karl Hårbøl, Jørgen Schack og Henning Spang-Hanssen (red.), 1999, Gyldendal. Hentet 12. januar 2018 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=153607)

Efter lidt eftertanke tilmeldte jeg et par prøver til i dag, som det kan ses i kalenderen. 13 maj i Roskilde og 20. maj i Birkende. 13. maj tæller ”kun” til Årets Hund, som jeg ikke kan kvalificere mig til, men jeg er ansvarlig for prøven, og véd, jeg vil ærgre mig, hvis jeg kommer på dagen uden hunde. 20. maj på Fyn er kvalifikation til DM, jeg plejer at følges med Amanda, som er i NY på det tidspunkt, men jeg véd også med den prøve, at jeg ville ærgre mig, hvis jeg ikke tager af sted. Så jeg kan have passager med hund med på dagen, hvis der er en, der savner kørelejlighed eller selskab :-)

Det at tilmelde prøverne er ren rutine, og gik lynende hurtigt. Jeg har endnu ikke lavet den papirkalender, som jeg plejer at lægge til Kirsten, så hun kan se, hvornår jeg er optaget af hundeaktiviteter, men den kommer snart, og så bliver det rigtigt åbenlyst, hvor mange dage, der er besat med hundeaktiviteter. (*)

I går aftes visualiserede jeg Lille Bjørns HTM2-nummer to gange. Jeg bruger den fulde udgave af Kim Larsen og Kjukkens ”Dengang da jeg var lille”, som varer 2:21, en fin længde til et HTM2-nummer. Jeg har fået renskrevet positioner og tempi, og brændt CD’en til brug for træning (og backup til prøver). Jeg synes det bliver et ret fedt nummer, og glæder mig til at prøve det af i fuld udgave i morgen formiddag til træning med Anita.

Jeg kan godt mærke, at det er blevet rutine (første definition ovenfor) at opbygge et nyt nummer. Jeg har det bedst taget udgangspunkt i HTM1-nummeret, brugt det samme nummer bare i fuld udgave, og jeg bruger de samme positioner som i HTM1 + nogle nye. Så jeg kan nemt huske positionerne. 5 positioner, 3 retninger, 3 tempi, det burde være ok sværhedsgrad til HTM2, men det får jeg tjekket :-)

Ærligt talt er det arbejdet med HTM-numrene, som virkelig tænder mig. Lille Bjørn er så meget på, når vi træner og er til prøver, og det vil være en drøm at få lov til at debutere i HTM2 med ham. Jeg overvejer, hvis det forløber fornuftigt med træningen, at bruge HTM2-nummeret den 24.3, som er vores næste HTM1-prøve.

Udviklingen af Max’ HTM3-nummer er også i god gænge. Vi træner kun små momenter i ganske korte pas og langt fra hver dag. I morgen bliver det første gang længe, vi prøver det i sammenhæng. Jeg har også den fedeste fornemmelse med det nummer.

HTM-prøverne i år er helliget HTM. Det giver mentalt ro, at skulle fokusere på én prøve med hver hund. Det giver fokuseret og motiveret træning. Hvis der er noget, jeg virkelig ser frem til i 2018, er det udviklingen af de to HTM-numre!

(*) Det har nok lidt med alderen at gøre, men jeg vil så gerne gå med Lille Bjørn til HTM, Rally og Nose Work. Om mindre end 2 måneder bliver han 11 år, og oveni alt det vi allerede har nået sammen vil jeg så gerne prøve noget mere med ham, mens vi begge er friske til det.

Ingen kommentarer: