tirsdag den 29. september 2020

Bryllupsdag og rallytræning

Fuldt fokus fra Otto (foto: Mette)

Mandag morgen

Dagen startede med en skøn morgentur, jeg havde aftalt formiddagstræning med Mette, der var arbejde, der skulle passes, der var Nose Work træning, og så skulle Kirsten og jeg da også lige fejre vores 41-års bryllupsdag 😊 

Jeg starter med rallyen. Årets Hund 2020 finder sted 10. oktober i Hangar 17 i Feldballe, og der har været virkeligt mange afbud. I juniorklasse har 4 ud af 7 meldt fra (eller ikke svaret på invitationen), i seniorklasse er 8 tilmeldt, efter at 17 – svarende til hele kvalifikationslisten – var inviteret. Og i championklasse er 14 tilmeldt, efter at alle 24 på kvalifikationslisten er inviteret. Jeg håber på, at arrangementet bliver til noget, men jeg kan godt mærke at de løbende pressemøder om rigets tilstand, hver gang får mig til at bekymre mig om, at der kan komme nogle restriktioner, som forhindrer arrangementet. Som en god ven, der selv skal deltage, skrev til mig: ”Jeg tør desværre heller ikke længere tro på det før på selve dagen”.

Der er intet vi kan gøre for at påvirke situationen, men vi har planerne klar, hvis forsamlingsforbuddet bliver sænket fra 50 til 20, hvis det bliver mindre end 20, så er Årets Hund 2020 ikke muligt.

Uanset hvad, bliver det ikke den festlige afslutning på rallysæsonen 2020, som vi havde håbet på, men sådan er situationen, og vi prøver at få det bedst mulige ud af den med de restriktioner, der måtte være på det tidspunkt.

Jeg skal op med både Max og Otto til Årets Hund, og Mathilde skal op med Max i juniorklasse. Der er aftalt et par træninger i næste uge med Mathilde.

Jeg havde aftalt at træne med Mette og Boogie/Eddie på arealet ved Rishøjhallen i dag. Vi skal begge til prøver på arealet på lørdag (Dansk Collie Klub), og så var det jo oplagt at træne der. Da jeg skal op til rallyprøver med Anita som dommer, var det også oplagt at vælge en af hendes baner som udgangspunkt, og det lå til højrebenet at vælge finalebanen fra begynderklasse til DM.

DM finalebanen

Jeg synes det er en skøn begynderbane og absolut en DM-finale værdig. Der er en start med sideskift og et stræk med højrehandling, der er en højrespiral som øvelse 4, de to første stationære skilte er nr. 6 og 7, så er der en dobbeltslalom som nr. 9 (langt at gå, der er gode muligheder for fejl), så tror man, at man er ved at være i mål og så kommer der sørme skilt 14 med sit, 1-2-3- skridt sit (4 sit oveni de 4, der har været tidligere på banen) og så lige en synkron og et langt stræk højrehandlet før målskiltet.

Jeg testede den nye opvarmning med Otto, hvor vi leger seriøst (ja, jeg har lært det 😉) som opvarmning. Vi gik en bane med det skønneste fokus fra Ottos side, og en masse virkelig flotte øvelser. Jeg kan desværre ikke huske alle detaljer, men som jeg husker, at det var der en ommer på dobbeltslalom, og på en anden øvelse, og en nogle 1’ere til sidst, hvor linen kom i karambolage med Ottos forben, og jeg ville teste hvordan det gik, uden at rede det ud. Og det gik fint 😉

Jeg havde fået en luksusaftale med Merete (tak igen!) om Nose Work-træningen, så Max, som ellers går på holdet der starter 18:05, kom på før Ottos hold, med start 17:00.

Max var flyvende og gjorde alt rigtigt. Jeg var også ret god, men blev mindet om, at når jeg ikke bevæger mig, så stopper Max, og bliver ofte provokeret til markering.

Otto var ultrafrisk da han kom på!! Han skulle bestemt have været varmet mere op 😉 Hvad lavede nogle enkelte fine markeringer, men som jeg sagde til Merete, hvis det havde været ½ år tidligere ville jeg have sagt, at han var forårskåd!


Jeg var omkring De Kreative Tøser og hente en flot buket til Kirsten, inden turen gik hjem for at fejre vores 41 års bryllupsdag.


Det har været en dejlig dag!

Ingen kommentarer: