lørdag den 26. september 2020

Rallyprøver i Schæferhundeklubben Kreds 43 (Hvidovre)

Kim og Manfred

I dag afholdt Schæferhundeklubben Kreds 43 dobbelte rallyprøver på deres dejlige areal i Hvidovre. Anette, en god kollega i Nets, har gjort en kæmpeindsats for at introducere rally i kredsen. I november 2019 afholdt de en rallyprøve, som jeg hjalp med at arrangere, og næste skridt var en dobbelt rallyprøve, som skulle være afholdt 13. juni i år, men pga. Covid-19 blev flyttet til i dag.

For at håndtere forsamlingsforbuddets grænse på 50 var prøven delt i to, så Øvet og Senior var formiddag, Begynder, Ekspert og Champion eftermiddag.

Anita og jeg dømte, Amanda og Anne var sekretærer, Annie, Annette og Stine var elever, Anette & Co. fra kredsen havde sørget for fantastiske rammer, god mad, flotte præmier, fint vejr m.v.

Det kunne kun blive en fantastisk dag, og det blev det 😊

Der var en masse fantastisk hundearbejde, og specielt nød jeg seniorklassen og championklassen.

I seniorklassen bestod alle 6, og med resultater fra 89 til 98 point var niveauet virkelig højt.

Min bane kan ses her:


Med to elever, var der virkelig grundlag for at diskutere detaljer på et højt niveau, bl.a. berøring af kegle, tempoændring ved hund rundt om fører, og skæve vinkler ved sideskift foran. Jeg kunne og skulle redegøre for alle fradrag i detaljer, og det er et ret spændende.

Amanda og Dumle gik fantastisk, og selvom Amanda havde sagt, at det ikke var en Dumle-venlig bane, så var han ikke enig. De gik forrygende og vandt klassen med 98 point, og fik deres andet seniorcertifikat.

I championklasse bestod 12 ud af 13, og IB’en skyldtes fejl bane. Jeg skal ikke fremhæve nogen, det var en fornøjelse at se alle ekvipager!

Okay, hvis der er én ekvipage, der gjorde særlig indtryk, så var det Kim og hans Mastiff Manfred. Jeg har set dem til træning et par gange, og i dag debuterede de så i rally, først med 74 point hos Anita, og derefter fik de 88 point hos mig, hvor de 10 mistede point var en forkert udført øvelse. Manfred har en kampvægt på 100+ kg., og er et dejligt eksempel på, at rally er en sport for alle. Kim og Manfreds samarbejde og præcision er vidunderligt at opleve!


Min dommergave var ekstraordinært flot, Anette havde gjort ekstra meget ud af den, fordi jeg har hjulpet med papirarbejdet. Den var lige i øjet, og vi (Kirsten synes også den var fantastisk) glæder os til at smage på de våde varer i morgen. Frugterne har vi allerede smagt, og de er skønne 😊

Tak til alle deltagere, arrangører, elever, Amanda, Anette, Anne og Anita for en dejlig dag.

Ingen kommentarer: