søndag den 14. april 2024

Masser af Rally

100 point lørdag

En lidt stille periode i forhold til rallyprøver er blevet afløst af en periode med masser af dommeropgaver og mange prøver med både Max og Otto.

Fokus på torsdagens enetime hos Karina var med Otto primært forskellige strategier til at undgå lyd og overdreven hoppen, herunder konkret hvordan jeg skulle gribe de to prøver an i dag (søndag). Med Max arbejdede vi primært med bagpartskontrol.

Det var virkelig spændende at fokusere på specielt Otto i godt en time; han er meget hurtigt opfattende, så jeg skal virkelig gøre mig umage for at følge med, og ikke få belønnet uønskede kæder.

Jeg vender tilbage til dette, når vi er kommet lidt længere i træningen, men jeg havde nogle helt klare planer i hovedet, både for den fortsatte træning og for tilgangen til prøverne.

I går dømte Stine og jeg for Neel, en dobbeltprøve der normalt ville være afholdt på Bjerggaarden, men pga. vand måtte prøven flyttes til DKK Ringsted. Stine havde sagt ja til at dømme to gange seniorklasse, så derfor fik Max og jeg mulighed for at gå op to gange inden jeg skulle dømme.

Vi gik to virkeligt fede baner, hvor fokus specielt på den første var som når vi er allerallerbedst. At vi også fik 100 point, var en dejlig bonus.

Flotte gaver til officials!

Neel er supergod til personlige dommergaver, jeg fik - naturligvis 😊 - en californisk vin (Mettler Old Vine Zinfandel 2018), som skal nydes ved en særlig lejlighed!

I dag gik turen igen til Ringsted, nu som deltager med begge hunde til en dobbeltprøve arrangeret af DKK. Ja, det betyder at Otto er tilbage for alvor. Hans seneste 6 rallyprøver er:
 

Så der mangler lidt nyere prøveerfaring, men til gengæld er der så meget mere arbejdsglæde og entusiasme i ham; nej hvor jeg nød at være afsted også med ham i dag, og sikke to dejlige ture vi havde i ringen.

Det kan godt være at jeg har brugt noget tid på at overveje strategi for de to prøver, men jeg gjorde det nemt for mig selv i dag. Jeg gik ind fuldstændig afslappet, havde fuldt fokus på ham, huskede at komme med kommandoer (lidt kombineret med hans navn) og rose i rigt mål. Ingen ommere havde jeg besluttet, medmindre det var åbenlyst dumt ikke at gøre det, og det var det så til den bakkeøvelse der afsluttede Connis bane.


Mia filmede vores første bane (tusind tak for det!), som Amanda lagde på YouTube (tak for det!).

Jeg glæder mig ekstra meget til de kommende prøver med både Max og Otto efter dagens oplevelser.

Hov, jeg glemte helt at nævne at Max også gik to fede baner, men han følte sig helt klart ikke veltilpas i det kraftige blæsevejr. Jeg overvejede at stoppe i den første prøve hos Johanna, men gjorde det heldigvis ikke. Og fik meget stor ros af Johanna for den fine måde jeg støttede ham på.

Udover fire dejlige ture på banen fik jeg også fire gange feedback, som gjorde mig rigtigt glad.

Så ja; endnu en skøn rallyweekend 💙💙

Ingen kommentarer: