søndag den 10. august 2008

Det var ikke dette pars dag

Overskriften er et citat af dommer Erling Olsens afsluttende kommentarer under helhedsindtryk. Og det var virkelig ikke vores dag. 5 nuller og 123½ point ville jeg på forhånd have anset for fuldstændigt utænkeligt. Men det var desværre resultatet af dagens prøve.

Dansk Berner Sennen Klubs arealer i Ølsemagle var bare perfekte til prøven. Der var store ringe med masser af plads omkring ringene. Vejret var med os, lidt overskyet, lidt solskin, men god blæst så det ikke blev for varmt. Arrangementet som sådan var der også fint styr på. Kun resultaterne manglede.

Den officielle bedømmelse kan læses her. Jeg er nødt til at kommentere de 5 nuller :-)

Sit i gruppe. Der var bagefter delte meninger om, hvorvidt Megan lagde sig efter at jeg var gået 2 eller 3 skridt, men efter sigende skal mit ansigtsudtryk have været interessant da jeg vendte mig og så Megan ligge ned. Ved de foregående 11 prøver har hun fået 10 i denne øvelse, så det var bestemt ikke her, jeg havde regnet med problemer. Øv.

Stillingsskift. De første to skift virkede meget tilforladelige: dæk-sit og sit-stå plejer at være nemme; men ikke i dag. Der skulle tre sit kommandoer til, og Megan kravlede godt ½ længde frem i den forbindelse. Sit-stå, gjorde at hun kom ud over den tilladte kropslængde. Vi gennemførte alle 6 skifter, men nettoresultatet var et nul. En ringe trøst at mange andre havde problemer med denne øvelse. Øv øv.

Apportering. Udgangen til keglen er ok, og Megan løber også fint frem til den rigtige apport (den venstre) og er ved tage den. Men så vil hun alligevel ikke have den og begynder at løbe tilbage mod mig uden apport. Jeg giver endnu en apportkommando hvorefter Megan hurtigt løber ud til højre apport og kommer ind med den. Øv øv øv.

Stå, sit, dæk. 1. position går fint, men begge de to næste positioner bliver ståer i stedet for sit og dæk, og da jeg samtidig har brugt nogle ekstra kommandoer fordi Megan hang lidt kunne det kun blive til nul. Øv øv øv øv.

Indkald med stå. Megan kommer i fint tempo, men stopper ikke så hurtigt som hun plejer, og kommer dermed ud over de tilladte tre længder. Det femte nul er hjemme. Øv øv og tre gange øv.

Jeg har ingen god forklaring på de dårlige resultater. Ikke engang en dårlig. Jeg følte mig oplagt, Megan virkede frisk nok. Nullet i fællessit påvirkede nok min start af fri ved fod, og generelt kom der nogle for hårde kommandoer undervejs i det resterende program. Det vil jeg studere nøjere, når jeg får set på videooptagelser af dagens prøve. Jeg vil dog ikke love, at lægge disse klip ud på hjemmesiden :-) [De er lagt ud 10. august].

En fortjent prøvevinder blev i øvrigt Marie Louise Glyrskov med Audi, som ikke gik sit bedste, men alligevel fik 230 point og som den eneste LP3 hund en 1. præmie. Et stort til lykke med dette flotte resultat i jeres første prøve.

Ingen kommentarer: