søndag den 14. december 2008

Træning i Jersie den 13. december 2008

Jeg har tilmeldt Lille Bjørn en uofficiel LP2-prøve den 28. december, bare lige for at tjekke hvor langt vi er, og som en del af forberedelsen havde jeg aftalt med Camilla, at hun skulle dirigere os igennem en tilpasset LP2 i Jersie i dag.
Det var en kold og blæsende dag og der var masser af distraktioner: Camilla, græsset, Gitte da hun kom, bevoksningen bagved (ved fællesdækken) osv. Så samlet set var det rigtigt godt at blive mindet om, at Lille Bjørns koncentration og motivation bare skal være 110 % hvis han skal performe, og det var den ikke i dag.

  • Jeg kunne ikke dække ham i fællesdækken, som vi gennemførte som sidste øvelse. Efter lidt lokning ville han alligevel godt, og jeg nøjedes med 30 sekunder på 10 meters afstand for at slutte med en succes
  • Fri ved fod startede fint, men da jeg blev dirigeret til højre fortsatte Lille Bjørn ligeud med næsen i græsset. Der var virkelig brug for animering for at komme igennem øvelsen. Der var nogle pæne 2-skridtsøvelser og vendinger, men endnu engang en del animering og meget snus i løb.
  • Frem/tilbagespring blev ikke til noget, fordi Lille Bjørn ikke ville springe. Der skal vist opgraderes til supergodbidder, for det plejer at være en favoritøvelse.
  • Apporteringen blev desværre til en knald af slagsen, jeg ville ellers have belønnet for at han blev da jeg kastede apporten, men nåede det ikke. Opsamling og tilbageløb var rigtigt flot, pladsen lidt skæv og afleveringen er ikke helt på plads.
  • Stå, sid er heller ikke helt på plads. Lille Bjørn bliver på kommandoerne, men bevægede sig begge gange da jeg kom tilbage, formentlig fordi jeg absolut skulle belønne der, i stedet for bare at give ekstra håndtegn, som vi ellers træer (og aftrapper).
  • Fremsending. Lille Bjørn løb ud til et velduftende sted i græsset – det er for tidligt uden target.
  • Stillingsskift dæk-sit og sit-dæk er helt pæne (vi havde valgt stå fra i dag), men desværre rejste Lille Bjørn sig da jeg gik tilbage
  • Indkald fra dæk. Det var rigtigt pænt, Lille Bjørn blev liggende også da jeg kaldte ind, så der skulle lidt ekstra animering til, og pladsen til sidst blev lidt skæv.
  • I næseprøven besluttede jeg bare at holde Lille Bjørn, og slippe ham når prøverne var lagt. Han lavede et fint søg (smagte på tre af de fire) og kom tilbage i flot plads med den rigtige, men smed den før jeg fik fat i den.

Jeg var selv overrasket over hvor langt Lille Bjørn lå fra vores normale niveau ved træning hjemme og indendørs; så konklusionen er at der skal arbejdes meget mere med forstyrrelser og dirigering af fremmede. Og måske erkende at vådt underlag ikke lige er ham ...

Ingen kommentarer: