søndag den 16. august 2009

Has this anything to do with dogtraining? & støtte til lydighedslandsholdet & Sydkystens Hundeskole

Det har været en rigtigt god uge, med en enkelt undtagelse …
Mandag var vi turister i vores egen by, København, sammen med Lis & Poul. Kaffe på café Europa, kanalrundfart ud til Tre Kroner, frokost på Bøf & Ost på Gråbrødretorv og kaffe på café Diamanten, hvor Anne & Jenny også kom til. En pragtfuld dag i det herligste vejr, selv om det startede med regn. Intet med hunde den dag :-)
Tirsdag blev Megan trimmet af Susanne, og vi set det herlig kuld efter Kellie og Egon.
Onsdag trænede jeg med Megan i Jersie sammen med Camilla & Emma og Gitte & Era. En forrygende gang træning med bl.a. perfekte Sid i gruppe, Springapportering, Indkald med stå og Næseprøve.
Torsdag trænede vi sammen med andre langører hos fru Hansen - Camilla & Emma er vel nærmest med som æreslangører :-). Det var igen rigtigt god træning, men desværre havde jeg valgt at slutte med fællesøvelserne, og det blev noget værre skidt :-( Jeg afbrød og startede forfra adskillige gange, og det er nok mere end tvivlsomt at Megan lærte noget af det …
Fredag var der absolut ingen hundetræning.
Lørdag gik turen til Hillerød, med regnfuld formiddag og varm, solrig eftermiddag.
Megan var oppe i LP3 i silende regn, og gennemførte en af sine dårligste prøve nogensinde. Der var en række positive momenter, men i bund og grund et øv øv resultat. Se detaljerne her.
Om eftermiddagen udstillede jeg Lille Bjørn i championklassen. Og vi synes jo selv han var toptrimmet, men det gjorde dommeren ikke. Så selv om han fik en pæn kritik blev det kun til Very Good. Se detaljerne her. Ind imellem fik jeg lige hentet et læs næseprøvepinde og præmier til Spaniel Klubbens lydighedsprøver den 26. september.
I dag, søndag, var jeg tilskuer i Hillerød, jeg havde Megan med, og jeg tror hun fik en rigtigt hyggeligt dag, hvor hun fik hilst på en masse mennesker, lavede nogle dækøvelser rundt omkring, og mest lå og hyggede sig i teltet.
Jeg fik leveret alle de uundværlige træningsgenstande fra Gert: et nyt spring, rallyskilteholdere, et fuldt sæt metalapporter og træapporter, en krydskegle og en stillingsskifttavle. Hold da op nogle lækre sager!
Og bedst af alt fik Camilla & Emma - efter en skuffende 2. pr. i går - deres 2. 1. præmie i LP3 i dag. For dem beskedne 233 point, men masser af 10-taller og et pragtfuldt samarbejde, som altid. Nyd fx denne fri ved fod.
Jeg blev endnu engang mindet om hvor mange LP- og AG-mennesker jeg kender, og sikken en masse hyggesnak det blev til. Og så jeg fik flere tips til at arbejde med mine problemer med fællesdæk, og et rigtigt godt tip på en springer spaniel kennel.
Hvis du, kære læser, er kommet så langt i denne blog, er du måske også begyndt at undre dig over hvad titlen har med indholdet af bloggen at gøre.

Has this anything to do with dogtraining? Det er en af Bob Baileys foretrukne sætninger, når vi træner høns. Og den sætning kørte rundt i mit hoved i aftes og i nat. For ærligt talt havde jeg lyst til at kvæle Megan til prøven i går, da hun gik fra fællesdækken faktisk inden jeg havde gået det første skridt fra hende.
Jeg forestillede mig at Bob ville have spurgt: Hvem har trænet hunden? Og jeg ville have svaret: Det har jeg. Og han ville have sagt: At jeg skulle banke hovedet ind i væggen tre gange (hvis det rakte). Og så skulle jeg overveje hvad det egentligt var jeg lavede ved prøverne i fællesøvelserne.
De statistiske data er at Megan ved 7 LP3 prøver (+ 2 Elite) siden hun blev DKLPCH har fået nul i alle fællesøvelser på nær 1. Undtagelsen var prøven i Hårlevhallen den 11. april. Bob ville have spurgt hvad der adskilte den fra de andre, og jeg kunne fx svare at den foregik indendørs og at jeg sprang over fællesdæk, og Megan fik 10 i Sid i gruppe.
Så ville vi se nærmere på hvad der sker i fællesdækken osv. Så jeg har sagt til mig selv, at inden jeg skyder hunden (og for en sikkerheds skyld: det er en hentydning til Karen Pryors bog, ikke noget jeg har tænkt mig at gøre), så vil jeg have fokus på netop dette i træningen.

Støtte til lydighedslandsholdet
Udover at være seriøst ment er dette også en test af hvem der egentlig læser denne blog.
Jeg hørte ved et tilfælde, at dagens (eller var det weekendens) LP-prøver i Eliteklasse var udtagelse til VM i Bratislava 8.-11. oktober 2009. Det var da spændende, og kunne måske have lokket flere deltagere & tilskuere til. Jeg har tidligere hørt, at deltagelse i VM og andre internationale konkurrencer i væsentlig grad er deltagerfinansieret. Og så var det jeg tænkte, at det må da kunne gøres bedre. Mit firma Lysholdt Consulting støttede gennem flere år et dansk damehold i bridge og et enkelt år det danske dame bridgelandshold. Og jeg er sikker på at der med lidt benarbejde kan skaffes en række sponsorer i den billige ende, som gerne vil forbindes med det danske lydighedslandshold og profileres i forbindelse med VM. Jeg tror også vi er mange almindelige lydighedsfolk der gerne gav nogle få hundrede kroner i støtte, enten helt uden modydelse, eller i form af fx et lukket website med nyt om landsholdet, videoklip fra træningen, resultatformidling under VM, blog mv.
Jeg aner ikke hvad budgettet er for sådan en VM-deltagelse, men jeg tænker at bare fx 100 entusiaster vil sponsere 200 kr. hver og 5 firmaer 10.000 hver, så er der 70.000 kr. at gøre godt med.
Jeg vil godt være med til at drive dette, hvis nogle ansvarlige tager udfordringen op!!

Sydkystens Hundeskole
Nu er vi tæt på at være på banen, og du kan tilmelde dig en nyhedsmail via vores hjemmeside.

2 kommentarer:

Trine sagde ...

Super indlæg Paul - jeg støtter i hvert fald gerne! Hvis jeg nu laver en facebookgruppe, kan du så klare en konto?

Mette sagde ...

Super ide med lidt støtte til LP landsholdet, jeg deltager gerne ;-)

Mette, Choice og Maggie