søndag den 11. oktober 2009

Sydkystens Hundeskole

Da jeg for over 1½ år siden blev opfordret til at deltage i Hund & Trænings klikkerinstruktøruddannelse , var min ambition bl.a. at blive instruktør for Hund & Træning.
Tanken om at være med til at etablere en ny hundeskole fra bunden har jeg dog haft i lang tid, og i forbindelse med første del af chicken camp 6.-10. maj i år fik Mette (Andreassen) og jeg talt os varme på ideen. Og kort tid efter – den 15. maj – blev de første vedtægter skitseret. Vi tyvstartede lidt inden den officielle godkendelse som folkeoplysende forening i Solrød Kommune den 17. september 2009, men så er det også gået stærkt.
Vi er alle blevet overraskede over at der bare bliver ved med at komme tilmeldinger. Et hvalpehold blev overtegnet og vi måtte udbyde et nyt.
Vi havde teoritimer for tre hold den 4. oktober, og i dag startede træningen for alvor i dag i Jersie: to hvalpehold, et unghundehold og et konkurrencehold. Med i alt 30 medlemmer har vi fået en rigtigt god start, og vi har virkelig dækket et behov. Det er en fornøjelse at opleve to hvalpehold, hvor de alleryngste hvalpe kun er lige godt 8 uger. Udover at være totalt nuttede er det også hos dem, man virkelig kan se en udvikling over ganske kort tid. Og så synes jeg det er skønt at have to engelske springer spaniels på mit hvalpehold :-)
Efter hvalpeholdet og konkurrenceholdet gav jeg en kort introduktion til rally lydighed til en måske kommende rallykursist, og så trænede Charlotte Lia & Spot og jeg med Megan lidt rally lydighed, på en ret indviklet rally øvet bane jeg havde flikket sammen. Super træning og superkontakt fra to dygtige hunde!
Bestyrelsen fra Sydkystens Hundeskole står overfor en dejlig opgave med at forberede den kommende sæson, så vi får en sund balance mellem udbud af undervisning og deltagere.
Næste uge har jeg planlagt forskellig træning med Megan som opvarmning til LP3 i Fensmark den 18. oktober:
  • I morgen lidt morgentræning med Camilla & Emma i Jersie
  • Onsdag lidt eftermiddagstræning med Vibeke & Julie i Jersie
  • Fredag lidt morgentræning med Rikke & Alba i Jersie
  • Lørdag deltagelse i DKK’s kursus ” Problemløsning, motivation og samarbejde” med Bianca van der Post, Holland

Og så er vi klar til Fensmark. Der er 7 LP3 hunde og vi er nr. 2.

Ingen kommentarer: