mandag den 12. oktober 2009

Morgentræning i Jersie

Hold da op en lækker gang træning til morgen sammen med Camilla & Emma. Det er første gang i 1½ uge jeg træner i større omfang med Megan, og det bliver til lige godt en time, med masser af succeser. Det var med start 8:15, og det var kun 6 grader, perfekt træningsvejr og med Megan i hopla. Og kiksene skyldes dårligt naturligt førerarbejde: Jeg skal stole mere på Megan, og jeg skal huske ikke at forcere kriterier på svære øvelser (fællesdæk). Øvelserne blev gennemført ud fra min træningsdagbog, og er opsummeret nedenfor i LP3-rækkefølgen:
Fællesdæk: Megan rejser sig 5 sekunder efter at jeg er kommet i skjul, så jeg må trinvis tilbage og bygger op fra 30 sekunder, hvor jeg er synlig, og sluttende med 5 sekunder i skjul. Dagens eneste øvelse som gik mindre godt.
Sid i gruppe: Efter 20 sekunder flytter Megans forben sig en anelse, så jeg vælger at belønne efter 30 sekunder, og så sidder hun eksemplarisk til vi stopper efter 1:30.
Fri ved fod: Jeg har specielt fokus på det første skridt. Og ja, hvis jeg har fokus fremad i stedet for på Megan, så kigger hun op, og vi har en masse lækre starter og korte forløb suppleret med omkring og venstrevendinger. Meget tilfredsstillende.
Stillingsskift: Jeg har valgt tre skifter, med belønning mellem hvert. Sit-stå på 14 meter og Stå-sit på 14 meter er perfekte. Stå-dæk på samme afstand giver ingen reaktion, jeg må helt ned på 3 meter før Megan reagerer og slutter ved 10 meter.
Apport udlagt: Udgangen til keglen er noget klums, fordi jeg ikke stoler på Megan, og når jeg stopper, stopper hun også. Da jeg går normalt følger hun med. Apporteringen er den mest energiske jeg har oplevet hende lave nogensinde. På kommandoen styrter hun mod højreapporten (keglen vælter) og tager den perfekt – masser af jubel – og flot indløb og aflevering. Hold da op en fornøjelse at se!!
Springapportering: Bare perfekt. Total jubel!
Stå, sid, dæk: Trænes som tre separate dele. Og ja, jeg har fokus på at se fremad, og alle tre skifter indtages prompte og perfekt :-)
Indkald med stå: Første gang stopper Megan i indløbet. Anden gang er der fuld fart på, et flot stop – og masser af jubel.
Fremsending: Fuld skrue ud til feltet, flot stop i centrum, og superdæk. Perfekt, og igen masser af jubel.
Næseprøve: Megan har tydeligvis fokus på noget i træerne i baggrunden, så det var dumt at sætte øvelsen i gang, men det gjorde jeg om måtte afbryde. Anden gang styrtede hun glad ud og snuppede en pind. Tredje gang brugte hun næsen, og vi fik en normal næseprøve.
Opsummering: 5 på skala fra 1-5. For en glad, arbejdsivrig og energisk hund, og en fører som kørte meget tilfreds hjem.

1 kommentar:

Gyldenkærne Border Collies sagde ...

Det er jo dejligt, at starte dagen på denne måde. Fortsat god dag.
Hilsen Vibeke