mandag den 23. november 2009

Sydkystens Hundeskole, kiropraktor og egen træning

I går havde jeg tredjesidste træningsrunde i Sydkystens Hundeskole med mine tre hold. Hvalpeholdet fremmøde er lidt blandet, men konkurrenceholdet og rallyholdet møder bare fuldtalligt hver gang, og gør naturligvis gode fremskridt.
Vi arbejder selvfølgelig meget med detaljer, og det at iagttage kursister giver mig rigtigt meget input til min egen træning, og rigtigt mange déjà vu oplevelser i forhold til, hvad jeg selv har begået af fejl … Og gør mig endnu bedre til at se, når nogen forsøger at skyde genvej ved at springe nogle trin over i træningen, og hvor ofte det giver bagslag :-(
Entusiasmen er høj, og da jeg foreslog træning i perioden 13. december til 24. januar var der straks tilslutning, så søndag morgen kl. 9 er der lydighedstræning for de morgenfriske og entusiastiske lydighedsfolk.
I dag stod den først på kontrolbesøg med Megan hos Maja Guldborg. Megan elsker at komme der, og jeg føler mig som en gammel ven af huset., når jeg bliver modtaget - det er bare rart at komme. Megans skavanker er stort set væk, og vi fastholder de halvårlige serviceeftersyn af hende :-)
Derefter gik turen til Jersie til en halv times træning med Camilla og Emma. Jeg har virkelig lært at nære mig, så jeg stoppede efter den planlagte halve time med masser af succeser primært inden for hvalpetræningen. Vi arbejdede med :
  • Fri ved fod (start og vendinger og begyndelsen af 2 skridt bagud med bakning)
  • Betingning af ny potetarget
  • Betingning af metalapport (vild leg med pivedyr, for nu vil Megan løbe og sidde i over 5 sekunder med apporten!)
  • Setup
  • Start på indkald med dæk
  • Start på fællessit (forkommando, start af øvelse og stop efter 10 sekunder uden at lade sig friste af at det så godt ud)

Efter en lækker frokost genså jeg en af min ungdoms favoritfilm, Eric Rohmers Ma nuit chez Maud (1969), og så nød Kirsten og jeg en tur på den næsten mennesketomme strand med hundene.

Ingen kommentarer: