fredag den 4. juni 2010

Sydkystens Hundeskole - her går det godt!

Indimellem har Camilla, Mette og jeg da været lidt bekymrede for, om der var kundegrundlag for Sydkystens Hundeskole. Men det er vi ikke længere :-) Som man kan se på hjemmesiden er der mange kurser i gang, og mange på vej – og der kommer en lind strøm af tilmeldinger!
Jeg har selv gennemført et enkelt hvalpehold, men jeg må indrømme at jeg brænder for rallylydighed og ikke mindst LP-holdene, så dem får jeg lov til at stå for :-)
Pt. kører der et rally- og et LP-hold tirsdag og et rally- og et LP-hold torsdag. Torsdagsholdene slutter næste torsdag, og en forlængelse af holdet med 4 uger er der allerede stor tilslutning til. Og da jeg spurgte om der var interesse for at træne hen over sommeren var der også stor interesse for det.
Der er enkelte nørder med på holdene og bestemt også nogle nørder på vej – og det er dejligt!
Mine chicken camps med Bob Bailey har bestemt sat spor på min undervisning. Jeg er begyndt at referere til træningsmomenter med høns (”Has this anything to do with dogtraining?”), og jeg er blevet endnu mere bevidst om at få kursisterne til at dele øvelserne op, formulere kriterier og få hævet kriterierne passende. Jeg véd ikke om jeg får formuleret det lige godt hver gang, men jeg føler en stor glæde indeni, når jeg kan se deltagernes fremskrift. Jeg ser det hver gang på rallyholdet – en fra starten uoplagt/ukoncentreret hund, som efter lidt opvarmning og nogle kontaktøvelser pludselig er PÅ, og går som en drøm. Og jeg ser det hver gang på LP-holdet: En deltager har et problem med en hund der hænger i fri ved fod (fx), vi ser lidt på det, fokuserer på det første skridt, taler om kropssprog, lader være med at se på hunden – og pludselig får vi en drøm af en fri ved fod. Så er det endnu sjovere at være underviser!!!
I går var det Megans 7 års fødselsdag og hun var naturligvis med til træningen. Hun fik lov til at afprøve rallybanerne, var demohund da jeg skulle demonstrere baljeøvelsen for rallyholdet – himmel, jeg kunne næsten ikke stoppe hende igen, hun blev bare ved!!! – og efter LP-holdet trænede vi noget LP. Jeg tror vi trænede et kvarters tid, Megan var meget tændt og jeg tog virkelig opløftet hjem fra træningen.
Søndag står den så på LP3 i Vordingborg, og der vil fra min side kun være fokus på hvad der sker mellem øvelserne, for det skal optages alt sammen og dissekeres af kritiske træningsmakkere … Herligt!
Og så vil jeg da benytte lejligheden til at nævne, at Spaniel Klubbens prøver 12. september:

LP (kun for spaniels) pt. 8 tilmeldte
Rally (for alle racer)  pt. 25 tilmeldte.

Så vente ikke for længe med at tilmelde jer!

2 kommentarer:

Johanna sagde ...

Glæder mig til at deltage ved et af Jeres kurser!!!! Mange hilsner Johanna

Paul sagde ...

Du siger bare til!
Selvom det godt kan give lidt præstationsangst hvis det bliver på et af mine hold :-)