onsdag den 19. september 2012

Max’ debut i LP2

I dag var det generalprøvedag i Osted. Først Max og mig i LP2. Derefter to mandagskursister der skulle op i LP1, som opvarmning til debut i LP1 på lørdag. Og efter rallyholdet ville 3 ud af 4 LP’ere gerne gennemføre generalprøver i hhv. LP1 og LP2. Så der var rig lejlighed til at se, bedømme og kommentere færdige øvelser. For Max var det første gang han kommer igennem en næsten fuld LP2 uden for hjemmebanen.

Bortset fra fællesdæk dirigerede og dømte Anita en fuld LP2.

Der kom tre springture, men jeg må indrømme at jeg tog det roligt, og blev ved med at stole på ham. Og jeg synes vi fik gennemført et samlet set meget flot program. Jeg havde varmet ham op cirka 10 minutter inden vi gik i gang (skal være endnu længere), og der var ikke nogen forstyrrelser af betydning, vejret var perfekt, der kom en anelse regn til sidst, men det var det.

Et hurtigt overblik over øvelserne, med Anitas bedømmelser i parentes, og mine egne derefter.
  • Fri ved fod [8,5 Lidt svæven og tre skæve pladser]. Jeg var ualmindeligt tilfreds med denne øvelse, han gik virkelig flot, og han blev hos mig!
  • Frem-/tilbagespring [9 Afsæt på springet? Forkommando] Jeg skal huske forkommando, Max så forvirret ud, og 9-tallet var for sidste forsøg, for han ville først ikke springe, så uden om tilbage.
  • Apportering [8,5 Let tyggen, ekstra kommando, flot]. Jeg arbejder med at han skal komme direkte tilbage efter opsamlingen, men vi er kun kommet til at plads-kommandoen gør, at han kommer ind. Anti-tygning arbejder vi med både i denne øvelse og næseprøve.
  • Stå, sid under gang [9 Let trippen i stå, ellers flot]. Meget tilfreds.
  • Fremsending [0 !!!] Et par springture. Til sidst lagde jeg target ud og i andet forsøg lavede han fremsending som han kan gøre det = flot.
  • Stillingsskift [9 Rykker lidt frem i 2. og 3. position]. Jeg havde bedt om skiftet dæk-sit-stå-dæk og belønnede efter det første. Igen meget tilfreds.
  • Indkald fra dæk [10]. Det var første gang nogensinde jeg kaldte ham ind fra dæk. Anita sagde han så lidt forbavset ud, men han kom meget flot.
  • Næseprøve [8 Tyggen, ekstra plads kommando]. Han diskriminerer flot, men tygger så på den rigtige, så der skal pladskommando til at få ham ind.
Samlet set er jeg naturligvis ualmindeligt godt tilfreds med Max’ debut. Hans springture regner jeg med er et forbigående fænomen, og hans fokus når han er på – hvilket er det meste af tiden – er fantastisk.

Han er virkelig dejlig at arbejde med.

Lidt havetræning i morgen og fredag, så er vi klar til at debutere officielt på lørdag.

Ingen kommentarer: