fredag den 28. september 2012

You can't always get what you want

You can't always get what you want
But if you try sometimes well you just might find
You get what you need
(Jagger & Richards)

Mandag og onsdag afsluttede jeg fire udendørs hold i Sydkystens Hundeskole. De to hold mandag fik virkelig glæde af regnvejret, men begge hold mødte talstærkt op, og fik god træning i regnvejr og – det sidste hold – i tusmørke.

Det er sjovere at træne i andet vejr en regnvejr, men det er rigtigt fornuftigt at træne i al slags vejr. For vejret til prøverne er vi ikke herre over, så det er da ærgerligt at skulle droppe en prøve bare fordi man bliver udsat for noget vejr, man ikke har trænet i.

Onsdag var det Anitas og mine fælles rally- og LP-hold der sluttede, også med regn det meste af tiden. Jeg bryder mig ikke om rallyundervisning i regnvejr pga. en eneste ting: Det er et helvede med alle de våde skilte og holdere bagefter :-( Hjem og hænge skilte op i et tørrestativ og næste dag tørre det hele af. Lidt irriterende. Men træningen er naturligvis vigtig, og vi benyttede afslutningen til flere færdige baner og præmier til alle.

LP-holdet havde et par afbud, så det endte med at Anita kørte det alene og jeg var med som deltager med Max. Anita havde tilrettelagt det som en konkurrence, hvor vi hver især skulle op i fire øvelser efter hendes valg (lineføring/fri ved fod, spring, indkald, stillingsskift) og en valgfri øvelse; alle på vores eget niveau.

Max gik et LP2 fri ved fod program med line på, LP2-spring med flexiline som sikkerhed, LP2-indkald uden line og LP2-stillingsskift (sit-stå-dæk) med flexi som sikkerhed. Der var lidt kludder i nogle detaljer, og Max er absolut påvirket af flexien, men det gik ret pænt. Jeg var specielt tilfreds med stillingsskiftet (sit-stå er flot nu) og mindre tilfreds med indkaldet, hvor han gik før Anitas kommando.

Som valgfri øvelse havde jeg apport, men Max ville slet ikke forlade mig, det var tydeligt at flexilinen ikke duede i denne situation. Da jeg lige efter forsøgte en springapport med flexi ville han godt, han er også meget glad for springet, så vi endte med en flot springapport med korrekt afslutning.

Onsdag var også dagen hvor jeg måtte skrive ud til mine tre indendørs LP-hold, med start mandag den 1. oktober, at vi desværre ikke have en hal til rådighed. For torsdag heldigvis at kunne sende dementi ud, at vi – i det mindste oktober – har en hal til vores rådighed. Så de fem første gange træning bliver helt sikkert indendørs.

I dag fik jeg uventet lidt tidligt fri, og benyttede lejligheden til at træne med Max (og lidt med Lille Bjørn). Jeg havde glemt kaninskindet i onsdags, men i dag fik jeg arbejdet med det som særlig belønning ind imellem, og det fungerede fint.

Spring, apportering, næseprøve og stillingsskift kører rigtigt godt. I stillingsskift er vi oppe på 6 meter for de fire skifter, mens stå-ned og stå-sit er på kortere afstand. I næseprøve og apport kommer han nu ind uden ekstra kommando, og tygningen af næseprøvepinden er reduceret væsentligt.

I indkaldet arbejder vi nu en del med at belønne for at blive liggende, han har alt for hurtigt lært at tælle til to …

Springtursproblemet står øverst på listen over adfærd vi skal have gjort noget ved. Jeg har en enetime på tirsdag med fokus på dette.

Ellers har ugen i påfaldende grad været i ”spis ude”-mode, bortset fra de to hundetræningsaftener. Tirsdag var Kirsten og jeg hos Slagter Stig i Køge til en lækker, tidlig (Early Bird) aftensmad. Torsdag havde jeg arbejdsmøde med spisning på Osted Kro. Og i dag var Kirsten og jeg på Nam Nam. Vi fejrede vores 33 års bryllupsdag i morgen på forskud.

Lørdagen er endnu ikke planlagt, men der står ikke noget hundeaktivitet på programmet :-)

Ingen kommentarer: