torsdag den 6. september 2012

Den sidste finpudsning

I aften var vi til næsteside runde udendørs træning hos Johanna i denne omgang. Perfekt træningsvejr, 16-17 grader, overskyet, der kom en anelse regn i sidste time, og det var ret mørkt til allersidst, så jeg kunne næsten ikke se Lille Bjørn i fællesøvelserne :-)

Træningen med begge hunde gik fint. Der var en masse succeser med Max. Specielt dækken gik fint, dog skal jeg passe på med at jeg har et håndtegn ved ”bliv” som får ham til at rejse sig … I anden runde dæk peb han lidt, og kiggede sig noget omkring, men da der var ro og han kiggede på mig, klikkede jeg og gik tilbage og belønnede. Det var efter 58 sekunder.

Som afslutning (vi var sidst i turnussen) skulle vi vise Johanna kombination indkald og næseprøve. Indkaldet var perfekt (jeg kaldte selv om han kiggede på nogen af de andre).

Næseprøven: Johanna lagde ud. Max strøg forbi dem, ud og tisse, og så en større runde hvor han hilste på en række af de andre hunde. Jeg bar ham tilbage. Holdt i halsbåndet, viste ham godbid, og sendte ham ud. Han tog den rigtige, jeg gav plads-kommando, han kom flot ind med den og jeg kunne tage den korrekt. Så en lurende fiasko blev vendt til succes.

Lille Bjørn arbejdede rigtigt godt. Vi fik lavet flere pæne indkald med stå, men da det blev mørkere kunne han ikke se godbidderne blive kastet, og så røg effekten.

Ellers var jeg tilfreds med det hele. Nogle flotte fremsendinger, blandt andet til et felt med et spring i. Nogle superflotte positioner under gang. En perfekt springapport.

Jeg ville gerne have en dirigeret apport hos Johanna, det var ved at være ret mørkt, så jeg valgte den næststørste og den største apport, og han skulle gå efter den næststørste. Starten gik fint, men inden jeg fik dirigeret løb han efter den største. Han tog den i munden og kom korrekt ind med den! Hold da, en 450 g apport til den lille hund, og han holdt fast så jeg kunne tage den – så må man virkelig sige at han har lært at sætte pris på apporten!!! Han blev naturligvis belønnet.

I anden runde tog han den rigtige apport flot efter at jeg havde dirigeret ham ud :-)

Fællesøvelserne foregik som nævnt i næsten mørke, men både sit (to forstærkninger undervejs på 2 minutter) og dæk (en forstærkning undervejs på 4 minutter).

Indimellem fik jeg arbejdet med nogle rallymomenter med begge hunde.

Vi er klar til at pakke bilen i morgen og møde toptunede til DM for terriere på lørdag. Forberedelserne kan vi bestemt ikke klage over.

Ingen kommentarer: