tirsdag den 6. december 2022

Otto, RLD-N, Årets Hund i rally og Nose Work Challenge

Otto og Girah på podiet ...

Jeg skrev i lørdags:

Mit helt kortsigtede fokus er, at Otto og jeg skal til Sverige i morgen med Anita & Girah for at deltage i vores tredje prøve i rally Nybörjarklass. Vi er frygteligt resultatorienterede denne gang, fordi vi ”kun” mangler ét kvalificerende resultat i at opnå titlen. 

Men ærligt talt. Til onsdagens træning hos Karina fortalte Otto mig, at han ikke havde trænet ret meget et stykke tid – og det måtte jeg give ham ret i, han var ved at eksplodere af energi. 

Vi satser på god opvarmning og at rutinen er med os. Hyggeligt og sjovt skal det nok blive.” 

Mine noter fra lige efter prøven: 

Hold da op en energi. Vi arbejdede os igennem banen med højt humør og hop og lyd. Vi havde en fest, point må vi se. Der var mindst en 10er.” 


Det var en meget reel bane, men Otto og jeg var ikke imponerede af at den startede med to øvelser med 8 sitter, og det lagde han bestemt ikke skjul på. 

Han skulle i princippet have været varmet meget mere op, det var der ikke tid til. men rutinen gjorde bestemt en forskel. 

Det var en bane, hvor jeg virkelig synes jeg støttede godt, og jeg gjorde det så godt jeg kunne. 

Vi havde start nr. 10, Anita og Girah start nr. 14. Jeg så deres banegennemgang lidt på afstand, det så ret godt ud. Det var tydeligt at Girah cirka halvvejs syntes, der manglede noget belønning, men så kom han på igen og havde en superflot afslutning. 


Præmieoverrækkelsen startede nedefra og nr. 21 til 13 havde fået point under de nødvendige 70 point. Der kunne vi – nu vi tænkte på resultater – ånde lettet op 😊 Otto blev nr. 8 med 82 point og Girah fik en delt 3. plads med 91 point og kom på podiet. 

Dagens største udfordring var at for de to nybagte RLD-N-hunde til at sidde stille på podiet og kigge på fotografen, faktisk lykkedes opgaven ikke 😉 

Det er fed træning at gå til prøve i Sverige. Skanör-Falsterbo Brukshundklubb har et dejligt aflukket areal, men man kan først komme derind, når forrige ekvipage er på banen, der er masser af forstyrrelser udenfor (bl.a. heste) så det er fornemme forhold til seriøs miljøtræning. 

I dag fik vi en dejlig mail fra Lonni i DKK: Otto er inviteret til Årets Hund i finalen i øvet klasse, han var 1. reserve og der er kommet et afbud. Jeg har sagt ja tak, og den 7. januar 2023 går turen til Hangar 17. Max, Otto og jeg skal følges med Mango og Liv. 

Dagen har potentialet til at blive en fantastisk afrunding af Årets Hund 2022 og starten på konkurreceåret 2023 med to landsholdskvalifikationsprøver, det bliver skønt at være en del af. 

Jeg er også blevet fristet – det var egentlig forrygende nemt at blive det – til at tilmelde både Max og Otto til DKK Sirius Winter Sniffs Challenge. Vi har i dag afleveret videoer til 1. opgave, frithængende søg, og det var virkelig lærerigt. Otto synes det var svært og frustrerende at kilden var svær at lokalisere, og det var en god tilbagemelding at få. 

Konkurrenceåret 2022 bliver rundet af med dobbeltprøve 31. december i Herringløse Agilitycenter for første gang siden 2019, det glæder jeg mig rigtigt meget til. Conni og Stine som dommere, Anita og Amanda som sekretærer, Charlotte Lia som prøveleder, det er så Classic som det kan blive – og bliver en skøn afslutning på et fantastisk år, som jeg godt kan mærke jeg kommer til at skrive mere om snart.

Ingen kommentarer: