mandag den 2. februar 2009

Lille Bjørn hos Charlotte Lyngholm 2. februar

Hold da op en skøn træningstime Lille Bjørn og jeg havde hos Charlotte Lyngholm til aften. Der var kun 5 deltagere, og alle gjorde alt så godt, at vi nåede en forfærdelig masse. Vi var naturligvis inden døre og det var koldt, men jeg har sjældent oplevet Lille Bjørn så totalt topmotiveret, man skulle næsten tro han var på stoffer, men det var altså kun resterne af noget kyllingekød og T-bone steak :-)
Det gav lige lidt uro i de første øvelser, fordi Lille Bjørn simpelthen var alt for optaget af belønningerne, men da der først faldt lidt ro over feltet gik det strygende.
Stå, sid, dæk under gang – kører alle fint (ja, vi må ikke træne dem i forlængelse af hinanden, men det kom jeg til), jeg er ved at trappe håndsignalet af ved ståen, og i alle tre når jeg passerer Lille Bjørn på tilbagevejen, men han er virkelig ved at blive stabil i alle tre.
I Stillingsskift træner vi sit-stå, og der kommer ikke meget flow i den øvelse. Den skal jeg træne med mindre attraktive belønninger, for min hånd virker som en magnet også uden godbidder, så jeg får slet ikke nogen afstand på. Til næste gang skal vi træne stabilisering og øge afstanden.
I apporteringen træner vi kun aflevering til hånd, først højre hånd, og derefter venstre hånd, så vi får det rigtige mønster i forhold til den færdige øvelse.
Frem/tilbagespring er en favoritøvelse, men jeg fik placeret mig dårligt ved første forsøg, så Lille Bjørn løb forbi springet tilbage. I andet forsøg var det superflot.
I springet (LP1) kom Lille Bjørn for langt frem i afslutningspladsen, så vi trænede lige at han blev sat af på den ene side af springet og skulle kaldes i plads på den anden, og så var der ikke flere problemer med det :-)
Fællesdækken er lidt udfordrende, fordi det helt klar er en øvelse hvor Lille Bjørn ikke gider gentagelser, så jeg var lidt forsigtig. Han lå mellem en Ridgeback og en sheltie, Ridgebacken satte sig ret hurtigt, men Lille Bjørn lå 30 sekunder på 9 skridts afstand, og fik så belønning. Han rejste sig efter 20 sekunder i anden omgang (for tidligt), så jeg gik tilbage og fik ham i plads, dækkede af, og efter 10 sekunder på 6 skridts afstand gik jeg ind, belønnede ham i dækken, og derefter i pladsen. Og masser af ros.
Fremsendingen synes jeg går rigtigt godt fremad. Vi havde lidt rod med snusen før jeg fik ham i plads, og så et udløb hvor han stoppede efter 4 meter, vendte om og styrtede ind i plads :-) Det så meget morsomt ud. Derefter stormede han på kommando 10 meter ud i feltet, blev stoppet på target og derefter dækket af lige i centrum. Superflot og stor jubel!
Endelig som afslutning en LP2 næseprøve, hvor Lille Bjørn nu sidder pænt ved starten, også når jeg vender mig (der blev dog lige tilbudt en enkelt dæk), og så ellers et flot søg og en meget fin plads med den rigtige genstand, som dog blev smidt før jeg fik den.
Samlet en superdag, hvor jeg kom hjem og begejstret fortalte om hvor dygtig Lille Bjørn havde været. Han arbejder godt og stabilt, med god koncentration det meste af tiden, og jeg synes der er ved at være god facon over de fleste LP2-øvelser.

Ingen kommentarer: