onsdag den 11. februar 2009

Lille Bjørn i centrum!

Mens Megan holder tvungen træningspause er Lille Bjørn rigtigt i centrum. Jeg har fået flere morsomme bemærkninger om, at jeg får slidt hans ben helt ned, hvis jeg træner ligeså meget som med Megan :-) Men så meget træner jeg altså heller ikke. Her er den sidste uges træning.

4. februar i Jersie
Det var koldt, hvilket er ok, men også vådt, og det er ikke noget Lille Bjørn bryder sig om. Så bortset fra fællesdækken, hvor vi slet ikke fik nogen succeser trods nogle lave kriterier (men altså ikke lave nok), indgik der ikke dæk i dagens program; til sidste ville han heller ikke sidde, og det begrænser jo mulighederne lidt …. Fri ved foden synes jeg efterhånden kører rigtigt godt, men en af erfaringerne fra ugen er at jeg skal have en til af og til at følge mig i denne øvelse, for jeg kan ikke se om Lille Bjørn er i plads uden at der kommer noget underligt kropsdrejning ud af det. Vi gik og løb nogle pæne L’er og tog alle 2-skridtsøvelser (belønning mellem hver) og vendinger (belønning til sidst).
Stå og sid under gang (LP2) begynder at ligne noget, men jer mangler at få den sidste del af håndsignalet af dem begge – jeg ved godt vi må bruge det i LP2, men jeg vil gerne have øvelsen klar til LP3.
Både fremsending og Indkald med stå var ikke lige i skabet, se mere om disse øvelser nedenfor under 11. februar.
Vi sluttede med øvelsen hvor Lille Bjørn skal kigge til venstre, den er nem og sjov og bliver nu 100 % succes hver gang, og det er sådan vi skal slutte.

6. februar hjemme og i Jersie
Vi trænede lidt i haven: Aflevering i kurv, hvor der er ved at komme godt flow i at belønne for at den første genstand er hentet ved den anden genstand, så den bliver interessant. Så arbejder vi med at bakke rundt om fører, hvor vi hænger fast i et punkt sådan cirka lige bag mig :-( Endelig har vi leget lidt med en lille balje og shaping, og nu kommer der meget hurtigt 4 poter op på baljen, og Lille Bjørn begynder at dreje rundt på baljen. Jeg vil se om jeg kan få et hurtigt snur på baljen, jeg kan se Lille Bjørn nyder øvelsen.
Om eftermiddagen trænede vi i Jersie. Det blev for meget. Lille Bjørn er ikke specielt god til gentagelser, og nogle af øvelserne fik jeg kørt for langt. Og så brugte jeg noget kyllingebryst som belønning, og det var bare alt for lækkert, og blev mere en distraktion end en belønning. Bortset fra fri ved fod kom der ikke rigtige succeser i LP-øvelserne. Så jeg slutte med aflevering i kurv, dreje hovedet til venstre og baljeøvelsen så der kom nogle sikre succeser. Og har skrevet i loggen, at jeg nok var for ambitiøs, siden det ikke lykkedes med LP-øvelserne, for de sidste tre ville Lille Bjørn jo meget gerne udføre, og de blev gode.

8. februar hjemme
Vi trænede lige ½ time i haven midt på eftermiddag; solen skinnede og det var 3-4 grader, men græsset var lidt vådt. Vi trænede igen en blanding af LP-øvelser og eksamensopgaver til klikketræneruddannelsen. Jeg har i loggen skrevet som opsummering: ”Glad for de kreative øvelser, og for første gang af LP'erne, men det med at pladserne bliver helt skæve (> 90 gr.) er underligt. Men generelt glad H og mange succeser.” Det med de helt skæve pladser tror jeg nu nok hænger sammen med at der var vådt … Men ellers fik vi en superfremsending til target i felt med højt tempo og flot stop. To fantastisk indkald med stå, en gang med kong og en gang uden. Nogle gode LP1 og LP2 spring (men altså med dårlige afslutninger). Og begyndelsen af et flow i sit-stå skiftet.

9. februar hos Charlotte Lyngholm
Her træner vi stadig indendørs og selvom der kommer lidt snus er Lille Bjørn bare på 90+ % af tiden, og meget veloplagt!
I Stå, sid, dæk under gang skal vi træne at vi uanset hvor hunden er i forhold til os skal kunne give Stå, Sit eller Dæk kommando rent verbalt, og så gør hunden det! Vi indøver hver del for sig. Stå er svær, fordi Lille Bjørn stadig skal have håndsignal på, men der kommer nogle pæne hvor jeg bakker, og giver Stå. Sit går lidt bedre, men det er dæk der går bedst, vi småløber, og først er der håndtegn på, men Lille Bjørn fanger det og laver nogle flotte dæk under hurtig gang.
I apporteringen arbejder vi stadig med selve afleveringen, hvor Lille Bjørn kan holde den længe, men smider apporten når min hånd nærmer sig. Vi bruger forskellige fremgangsmåder, også for at variere det for Lille Bjørn, som dog er blevet lidt gladere for gentagelser i denne øvelse. En variant er at jeg sidder på hug med venstre hånd fremme og Lille Bjørn skal lægge apporten i min hånd. En anden at jeg giver Lille Bjørn apporten i munden og han skal holde fast indtil slip kommandoen, og det fungerer fint, vi er op på 4-5 sekunder uden problemer.
I Sid i gruppe har jeg sat kriterierne lavt, 6 skridt og 10 sekunder, og det går fint. I næste omgang lægger han sig allerede efter 8 sekunder (ak ja, de gentagelser), og vi må lige om igen så jeg kan lave en ordentlig afslutning.
Endelig slutter vi med et superflot LP1 Indkald.

11. februar i Roskilde
Jeg havde fået mulighed for at træne sammen med Charlotte Lia, Karen Frost og Susanne Bach i et ridehus, og det blev en rigtig god oplevelse både for Lille Bjørn og hans fører :-)
Vi starter med noget fri ved fod almindelig gang i L-form. I starten kigger jeg lidt rigeligt ned, men da det bliver kommenteret går jeg ok, og Lille Bjørn følger rigtigt pænt med. Vi kommer op på 8 omkring og 8 meter. Pæne 2-skridts øvelser med belønning mellem hver og alle vendinger med en belønning til sidst.
Stillingsskift, kun sit-stå. Efterhånden kommer der lidt flow ind, så jeg på 1 skridts afstand med håndtegn og verbal kan få Lille Bjørn i stå.
Apportering. Vi gør ligesom hos Charlotte, og det begynder at fungere lidt bedre.
Så kom de to øvelser, jeg gerne ville have kommentarer til: fremsending og indkald med stå.

Fremsending
Mål: fremsending fra 10 meter mod target midt i felt, stå på kommando ved target, afdækning på target.Derefter det samme uden target.Resultat: Lille Bjørn så ikke target blive lagt, skulle have nogle ekstra kommandoer, for at løbe derud, og begyndte så at snuse omkring target på stå-kommandoen, hvorefter øvelsen blev afbrudt. I næste forsøg (igen med "felt"-kommando) løb han ikke ud.Det gjorde vi: Lagde target, belønnede over target for interesse, gik ud af felt med Lille Bjørn og vendte om lidt udenfor, ventede på at han selv skulle søge mod target, og belønnede så vildt (leg med kong)! Flere gange. Til sidste havde vi tre gode gentagelser i rap og stoppede. Målet er at han skal blive helt tændt på feltet, og bare søge derud. Det er alt for tidligt jeg har kommet kommando på.

Indkald med stå
Mål: Hund i sit, fører 15 skridt væk, vifte med kong, kalde ind, stoppe med håndtegn (højre hånd) og kaste kong med venstre som belønning.Resultat: Jeg gennemførte det som beskrevet, men stoppet var ikke så hurtigt som det kunne have været.Jeg prøvede derefter samme øvelse med hund i dæk fra start, og hvor jeg kastede kongen. Det gav meget bedre stop, men Lille Bjørn er ikke ligeså tændt på kongen, som han har været. Så jeg skal gøre ham glad for et andet stykke legetøj, som jeg så kan bytte med: kaste kong, hund stopper, tager kong, som byttes for det sjovere legetøj.
Endelig sluttede vi med fællesdæk. Lille Bjørn skulle ligge mellem Spot og Freja (som ligesom alle øvrige hunde skulle sitte). Ok afdækning, 10 skridt ud, 40 sekunder klik/godbid. Igen ud på 10 skridt, 60 sekunder og klik/godbid. Jeg afsluttede efter at have dækket ham af igen ved at gå ind i plads og belønne ham i dæk. Det var voldsomt stor succes!! En gentagelse og af denne øvelse, er stort, og at komme om på et minut er bare lækkert.
Det var virkelig en succesfuld træning. Der var svære distraktioner med de fremmede hunde og underlaget, og alligevel god koncentration. Fællesdækken var en stor triumf.

Ingen kommentarer: