lørdag den 7. februar 2009

A Star Is Born

Marianne Jensen spurgte for et stykke tid siden, om jeg ville være prøveleder ved noget afsluttende træning for tre ekvipager, som skulle op i LP Eliteklasse i dag i Sorø. Det ville jeg meget gerne, og træningen fandt sted i søndags. En af ekvipagerne var Vivian Nielsen og hendes skønne Gos D´atura Catala (katalansk hyrdehund) Sorra. Hunden er født 20. juni 2006 og jeg har lagt mærke den til ved nogle LP3-konkurrencer, hvor den har været imponerende. Til træningen i søndags var den fantastisk. Jeg skrev til min yndlingstræningsmakker om oplevelsen:
”Gos'en Sorra har du sikkert lagt mærke til tidligere, jeg har beundret den og føreren Vivian Nielsen flere gange. Hun var tilmeldt LPE i oktober på Bornholm, men følte sig ikke klar. Det var hun bestemt i dag. Det var fanme LPE på tårnhøjt niveau, og der blev klappet flere gange. Der var et par øvelser som hun skulle lave om (felt, næseprøve, springapport), men samtlige karakterer var i øvrigt 8-8½-9-9½. Hendes fri ved fod er super, stillingsskift under gang, indkald med stå, stillingsskift og fremsending er på højt niveau. Sorra er en totalt glad og meget charmerende tæve på godt 2½ år. Det var virkelig at opleve en stjerne blive født. Herligt at få lov til at være med til det.”
Og i dag debuterede Vivian og Sorra så i LP Elite. For første gang i karrieren fik de ikke en 1. pr. i LP; det blev til 0 i ”Indkald med stå og dæk” (Sorra bremsede bare ikke hurtigt nok) og ”Fjerndirigeret apportering” (Sorra rejste sig fra pladsen til at begynde med, og fik en plads kommando, en ren førerfejl, fordi Vivian i sagens natur er urutineret i denne meget svære disciplin). Men så er alt det dårlige vist også sagt! 215,5 point og en 3. pr. ved en debut i Eliteklasen, det er der mange der godt kunne tænke sig. Med 10 i ”Sid i gruppe” og ”Fjernkontrol”, 9 i ”Dæk i gruppe” og ”Fremsending” og 8,5 i ”Fri ved fod” og ”Næseprøve” er der godt nok også lagt et solidt fundament for at opnå noget stort i Eliteklassen. [se video: del 1, del 2 og del 3]
Jeg kan kun ønske Vivian og Sorra al mulig held og lykke fremover i LP!

* * *

Det var i øvrigt en god fornemmelse at komme til en prøve uden hund, for så kunne jeg holde 100 % fokus på at se lydighedsprøver, at optage nogle af øvelserne og få talt med en masse lydighedsfolk.
Det var dejligt at se tre spaniels til prøven, så nu er de første resultater registreret i konkurrencen om årets lydighedsspaniels.
Og så har jeg lyst til at nævne nogle resultater, som jeg specielt hæftede mig ved:
  • I Eliteklassen vandt Birgitte Brüel og Fuglsang's Chief One med 284 point. Et stort til lykke til denne superdygtige og meget sympatiske ekvipage. Jeg har beundret dem ved mange prøver, og det er en fornøjelse af se at de ligger på et stabilt og højt niveau. De sidste 10 prøver på hundeweb ligger på resultater mellem 260 og 288 (gennemsnit 278), ved NM fik de 270,25, det er overordentligt stabilt.
  • Og så er der to LP2 resultater der skal nævnes. Conni Hansen og Peia med 205,5 (og 2. vinder!) og Tove Skrædder og Spunk med 190. Conni er en af de mest seriøse hundepersoner, jeg kender, og det er bare så fortjent at hun opnår de flotte resultater. Det er en fornøjelse at se samarbejdet mellem Conni og Peia, og jeg er glad for at jeg var til stede og kunne optage denne prøve, så Conni kan studere de mindre fejl der trods alt var [del 1 og del 2]. Tove og Spunk kender vi fra et kursus hos Charlotte Lyngholm, og det aftvinger bare respekt at Tove, som bor på Samsø, og kun har sig selv at træne med, kan opnå så flotte resultater, Jeg er glad for at jeg også fik optaget hendes prøve, så hun kan studere den nærmere. [del 1 og del 2]

Som sagt var jeg ikke aktiv deltager i dag, men jeg kan forstå på det jeg oplevede og det jeg har hørt, og at det var en særdeles veltilrettelagt og velfungerende prøve. Det er dejligt at der er klubber der kan og vil binde an med disse store arrangementer, og kan gøre det på professionel vis. Tak for det!

Ingen kommentarer: