søndag den 14. april 2013

Rallybedømmelser – og skønne nørdresultater

Næstefter at opnå gode resultater med mine egne hunde er der ikke meget større fornøjelse i hundeverdenen end at gode hundevenner opnår de resultater, som de fortjener. Så jeg vil gerne indlede denne blog med endnu engang at ønske kæmpestort tillykke til Susanne og Bastian samt Lonni og Columbo. Susanne og Bastian var for anden gang oppe i eliteklassen i LP, og fik 254½ point, 1½ point fra en 1. præmie, og blev 1. vinder. Og Lonni, som debuterede i LP1 med Columbo og blev 4. vinder ud af 24 hunde med 164 point. Det er to meget ihærdige og målrettede førere og det er superflotte resultater begge to.

Desværre fik jeg ikke set noget LP, fordi jeg var elev i rallyringen, hvor Pia Johnsen dømte 29 championhunde og 27 ekspert hunde. Jeg havde naturligvis nær(gen)læst rallyreglerne inden og det var godt nok interessant at skulle følge så mange hunde og give præcise kommentarer til, hvad der skulle trækkes for. Stor respekt til dommerne, der skal holde fokus på 45+ hunde til en prøve, og bedømme alle fair.

Jeg havde Megan med som første hund i championklasse og Max som anden hund i ekspertklasse.

Jeg synes selv Megan gik ganske pænt, men der var et par dumme fejl, som jeg nok ville have dømt hårdere end Pia Johnsen gjorde, så jeg var ganske tilfreds med 94 point. Ikke mindst fordi Megan var godt på og logrede hele vejen igennem. Det er pointmæssigt vores bedste resultat siden kredsprøven i Spøttrup 26. august 2012, hvor vi med 95 point og 1. vinder forhåbentlig kvalificerede os til DM 2013. Men der er godt nok mange, der kæmper om kvalifikationspladserne.

Max fik IB, fordi jeg sprang et skilt over. Men inden da måtte jeg konstatere, at han var meget lidt fokuseret. Jeg tror vi lavede 4 øvelser om, og jeg havde slet ikke den forventede kontakt med ham. Så der er bestemt grundlag for at arbejde videre med generalisering af kontakt med mange flere forstyrrelser.

Ingen kommentarer: