søndag den 6. oktober 2013

Pause

Anita, Conni og Peia - Ølstykke 6. oktober 2013

Det blev en rigtig travl weekend med et overtal af gode oplevelser.

Lørdag gik turen til Dansk Collie Klubs arrangement ved Rishøjhallen i Køge. Max var tilmeldt rallyekspertklasse og Megan championklasse.

Max gik lidt snusende, og udover at det i sig selv koster point betød det også at hans fokus ikke var der, når vi fx skulle bakke. Ærespladsen dæk ved siden af gik fint. 85 point og 5. vinder.

Megan var i konkurrence for første gang siden DM for 5 uger siden. Starten var lidt haltende, med en del snus, men hun kom i omdrejninger og sidste del var rigtigt flot. Vi endte med 81 point og det rakte sørme til en 2. vinder blandt de 6 startende, hvoraf 3 blev IB’et.

Jeg var nødt til at gå før præmieoverrækkelsen, hvad jeg i almindelighed synes er dårlig stil, men jeg skulle holde et foredrag for DcH i Haslev kl. 15, og skulle hjem med Max og Megan først, så …

Det blev hyggelige tre timer i Haslev, hvor vi talte om
  • Inspiration til igangsætning af hundeaktiviteter (meget om Sydkystens Hundeskole!),
  • Underviserteknik - Om at opbygge gode forløb og tackle forskellige kursisttyper samt
  • Noget grundlæggende om Motivation af hunde (og mennesker).
I dag til morgen gik turen til Ølstykke og DKK Kreds 1’s prøver. Udover at deltage i LP3 med Max og Lille Bjørn skulle jeg som medlem af Rallyudvalget følge med i rallyringen, hvor Anita gik dommeraspirant hos Helle Gadeberg. Det gik rigtigt godt.

Fotoet ovenfor er ikke så skarpt, men der ses dommeraspirant Anita dømme Conni, som også er i gang med uddannelse til dommer.

Max og Lille Bjørns prøveresultater kan ses her Lille Bjørn og Max

Jeg vil hæfte mig ved det positive. Max fik 10 i springapport for første gang, og havde et fantastisk indkald også til 10.

Lille Bjørn fik kun et enkelt nul – stillingsskift igen – der var en masse småting der ikke fungerede. Men pæne fællesøvelser, god energi alle øvelser, et pænt indkald og en fremsending med lidt skønhedsfejl. Men en 3. præmie på en ikke så god dag ser jeg som et højnet grundniveau.

Men der er ingen tvivl om at Max har brug for en længere pause fra LP. Det går dårlige fra prøve til prøve, og vi er bare ikke klar til LP3. Så diverse andre aktiviteter skal igangsættes.

Lille Bjørn mangler stabilitet, og det arbejder vi med.

Både Megan og Max skal i løbet af vinteren til flere rallyprøver, og det indebærer at vi også skal træne rally – hvad jeg ikke kan påstå vi gør i særlig høj grad. Der er nogen af mine trænere der siger at det hjælper at træne, og det tror jeg på :-)

Ingen kommentarer: