torsdag den 10. april 2014

Mønsterbrydning

Jeg ville skrive en blog om mønsterbrydning og søgte lige blandt de tidligere blogindlæg, og sørme jo, 15. marts sidste år skrev jeg en med samme titel. Men mønsterbrydning er også hvad dagens blog handler om.

Jeg er virkelig inde i en periode, hvor der sker både planlagte og mindre planlagte forandringer.

På jobfronten ser det ud til at jeg efter næsten 15 år med eget firma går tilbage i funktionærernes rækker.

På familiefronten er vi ved at være ret tæt på deadline (cirka 1½ måned) og titlen farfar kommer på cv’et.

På hundefronten sker der også ting og sager.

Efter at have have haft LP-hold fast siden efteråret 2009, da Sydkystens Hundeskole havde sin spæde start, havde jeg sidste runde på mit foreløbig sidste hold i mandags. Det er bestemt ikke lysten der mangler, det er nogle skønne kursister og jeg kommer uden tvivl til at savne LP-undervisningen – men nu skal der være fokus på træning af mine egne tre hunde!

Jeg er kommet ind i en god gænge med selvtræning af Megan og Max, og de 45 minutter mandag aften gør virkelig stor forskel. Hundene gør store fremskridt og jeg får det mentalt meget bedre.

Fokus er 80 % på færdighedsøvelser, 20 % på rallyøvelser – og Max fik lige sneget nogle LP-momenter med også. Jeg bliver stadig lige glad, når jeg ser Megans vantro blik, når hun finder ud af at HUN skal med til træning. Og jeg bliver i fantastisk humør når jeg ser hendes store arbejdsglæde, hendes evige jagt på godbidder – og den fantastiske præcision hun kan arbejde med, hvis jeg er præcis i mine signaler. Bortset fra slalom (lidt haltende) og targetarbejde, har vi godt styr på FP1-øvelserne.

Max er fantastisk at arbejde med. Han vil og han kan – og han forventer udfordringer hele tiden. Forudsigelighed er en dødssynd i forhold til ham. Han er ret skarp i FP1, vi træner videre mod FP2 og vi træner alle mulige rallyting ind i mellem. Resultatet er masser af fokus.

Tirsdagen er LP-aftenen hos Susanne, og der bliver virkelig arbejdet med mønsterbrydning. Jeg synes hun er irriterende – på den gode måde – fordi hun stiller de ubehagelige spørgsmål, som gør at jeg må tænke over mine indarbejdede vaner og erkende, at de skal ændres. Indimellem får jeg også en bemærkning om, at sådan ville jeg også selv have sagt til hende … Det er svært at argumentere imod, specielt når hun har ret.

Jeg kunne i tirsdags kun deltage i det første af de to hold, men ren luksus, pga. afbud fik jeg mulighed for sat gå fuld LP3 (ekskl. fællesøvelser) med først Max og derefter Lille Bjørn, og det var god afveksling fra momenttræningen.

Max gik superflot, specielt dirigeret apport og fremsending var lækre.

Lille Bjørn gik mindst en klasse over niveauet i søndags. Positioner under gang, dirigeret apport og indkald var aftenens bedste øvelser.

I går var sidste runde på de indendørs rallyhold. Jeg kunne godt mærke på mine tilbagemeldinger til kursisterne, at jeg brugte mere tid end jeg plejede, og det var fordi jeg også i den sammenhæng havde fokus på – mønsterbrydning. Der er mange rigtigt gode ekvipager på de to hold, og de gør alle gode fremskridt. Den største glæde er at se, at de virkelig har kæmpet med nogle momenter, der pludselig bare virker. Så er det RIGTIGT sjovt at være instruktør.

Torsdagene plejer at være LP-træning hos Johanna, men der har været en pause, som nu blev ufrivilligt forlænget, fordi jeg ikke kunne halvdelen af de udbudte gange. Vi vender stærkt tilbage dér!

Det nye mønster er: tirsdag LP hos Susanne, onsdag rallyhold i Osted, tirsdag LP hos Johanna. Selvtræning for resten.

Lørdag er der 5. og sidste indendørs rallyprøve i hallen i år og i denne omgang, da vi forlader hallen 30. april. Mens dette skrives er der 2 ledige pladser til prøven, men jeg tror ikke på, at det bliver vores første ikke-udsolgte prøve.

Udover den officielle rallyprøve er der også finaler i Sydkystens Hundeskoles rally CUP 2014, hvor jeg skal dømme finalerne.

Søndag eftermiddag afholder jeg et 3-timers intensiv introduktion til rally for Spaniel Klubben region 2. Det er min sidste indsats for klubben, som jeg har været medlem af de sidste 11 år, men netop har meldt mig ud af. Kurset er introduktion til rally og målet er, at man efter de 3 timer kan tilstrækkeligt, til at man træne sig op til at bestå en rallyprøve 3. maj. Hvis læsere af denne blog får lyst til at deltage, så skriv til mig. Kurset er søndag 13. april 14.30-17.30 i hallen på Gjeddesdal Gods.

Jeg har helt glemt at nævne, at jeg selv har hunde med på lørdag til rallyprøve, Megan skal op i championklasse og Max i ekspertklasse. Det er første gang vi skal op med Conni som dommer, og det glæder vi os til!

Ingen kommentarer: