søndag den 7. september 2014

Hvorfor?

For mange år siden, det har nok været sidst i 1960’erne, havde jeg faget Oldtidskundskab i gymnasiet. Jeg var også en nørd dengang og syntes det var et vanvittigt interessant fag. Jeg kan tydeligt mindes en time, hvor vi hørte om det grundlæggende spørgsmål: Hvorfor? Det bliver svimlende, hvis man bliver ved med at stille det, og man ender med at komme til at arbejde med eksistentielle problemstillinger.

I mindre eksistentiel skala stillede jeg mig selv spørgsmålet i morges. Det vender jeg tilbage til.

Det har været en på mange måder traditionel weekend.

Morgentur lørdag morgen, vores hunde sammen med tre andre hunde

Københavnertur med kaffe på Café Europa og frokost på Bøf & Ost
 
Aftenturen med hundene endte med et drama. Max og Megan spiste diverse på hjemturen og pludselig var der noget helt galt med Max: Han kæmpede med et eller andet i munden, vi troede han måske var blevet stukket af en hveps, styrtede hjem og fik tjekket hans mund. Heldigvis ”bare” en gren, der sad på tværs i ganen og var nem at fjerne. Det blødte, han fik lidt yoghurt og så var alt godt igen.

Morgentur med hundene søndag, fantastisk morgen med den skønneste solopgang.

Søndag gik turen gik til Sorø Hundevenners rallyprøve, fra solskin til regnvejr. Da jeg kom frem styrtede det ned og jeg måtte have regntøjet på før jeg kunne stige ud og lufte hundene. Heldigvis stilnede det hurtigt af, og prøverne foregik i tørvejr.

Megan og jeg var ikke på bølgelængde. Fin opvarmning og god første øvelse, og så gik det helt i skuddermudder. 5 ommere, 1 10 ere og 6 1’ere. IB. Trods en 8. plads ud af 8 fik vi allivel en 2 kg. fodersæk med hjem - flot.
Max 2. vinder med 75 point

Max var i snus fra start – Anita bemærkede i sin feedback at jeg havde accepteret snus inden vi gik på banen = førerfejl – og det kostede en 10’er, 1 3’er og 2 1’ere på de 3 første skilte. Derefter gik det strygende.

Jeg må indrømme at jeg ikke havde det samme fokus på Max i ærespladsen som jeg ville have haft, hvis jeg troede vi kunne få et certifikat, så han lagde sig efter 1½ minut i sit ved siden af. Vi endte med 75 point som rakte til en 2. vinder i dag (6 i klassen) og en 4 kg. fodersæk samt en stor roset.

Telt til tørring

Hjemme igen blev teltet slået op i haven så det kunne tørre.

Eftermiddagen gik med hjemlig hygge og lidt handlen.

Det eksistentielle spørgsmål dukkede op i morges. At komme frem til prøvepladsen når det styrter ned, giver anledning til forskellige tanker. Bundlinjen er at man (jeg) gør det, fordi vi (jeg) synes det er sjovt. Hvis det regner, tager man regntøj på, hundene er også trænet i regnvejr, så de er ligeglade.

Hundene gør præcis hvad de er trænet til, så de pointmæssigt pauvre resultater var naturligvis min skyld.

Hvorfor synes jeg det er sjovt at gå til prøve med hundene?
Hvorfor synes jeg det er sjovt at træne med hundene?
Hvorfor dit og hvorfor dat?

Det svimler og jeg kan ikke svare på det. Det jeg kan svare på, er hvad der gør at jeg går til prøver med mine hunde. Det er et længere svar, som jeg kommer med svaret på en anden gang.

Men jeg kan svare på hvorfor jeg valgte denne prøve til, i forhold til så mange andre prøver.

Jeg går til ganske mange rallyprøver. I det kommende år bliver det målrettet prøver, der er kvalificerende til årets hund eller DM. Men jeg deltager også i andre arrangementer, og den korte argumentation er, at jeg deltager i prøver:
  • som ligger nogenlunde tæt på,
  • som har tradition for ok præmier,
  • som har præmieoverrækkelse efter hver klasse og
  • som arrangeres af nogen, jeg har lyst til at støtte.
Sorø Hundevenner sørgede for en fantastisk prøve, så de er kommet på min private positivliste. Alle fik udleveret en pose med katalog og forskellige prøveposer med godbidder ved indskrivningen. Arrangementet var professionelt arrangeret, med en tidsplan som holdt og godt humør fra alle arrangørerne. De arrangerede også en ekstra konkurrence i form af en uofficiel prøve i åben klasse. Jeg deltog ikke, men det var meget fristende.

Derudover fik ALLE deltagere en præmie i forbindelse med præmieoverrækkelsen – og det var virkeligt flotte præmier. Det gør at Sorø Hundevenners næste rallyprøve står på min positivliste over prøver jeg vil tilmelde mig.

Ingen kommentarer: