tirsdag den 7. juli 2015

Hundetræning med forstyrrelser

Dejligt areal i Strøby

Den hemmelige Facebook gruppe hedder Tirsdagstræning med forstyrrelser, for det er præcis hvad det handler om: Finde et ny sted hver anden tirsdag, hvor vi kan udfordre hinanden med nye arealer og nye forstyrrelser.

I dag mødtes Lonni og jeg med i alt 5 hunde i Strøby, begge med primært fokus på at gå generalprøve til LP-prøverne på søndag i Reersø, Lonni med Morgan og jeg med Lille Bjørn.

Det var lige noget vejr og et område, som Lille Bjørn ikke bryder sig om. 22-23 grader, lummert, lidt højt græs, masser af vissens græs. Så det var en perfekt anledning til at arbejde med at få hans fokus og i et vist omfang sænke kriterier. Jeg startede med at hælde en kvart liter vand over hans hoved og ryg og det kvikkede ham tydeligt op.

Fri ved fod var meget lang og meget realistisk. Ekstra kommandoer og kropsanimeringer, og han var med hele vejen, flot arbejde af ham.

Stillingsskift, vores kampagneøvelse, måtte jeg starte om for at få en succes, så det blev kun til et enkelt fungerende skifte.

Dirigeret apport, var rigtigt flot. Lille Bjørn arbejdede som en gal for at finde apporten, i det rigtige område, men kunne bare ikke se den eller lugte den. Han måtte have lidt hjælp af Lonni før han glad kom ind med den.

Springapport, samme problem, han kunne ikke se apporten, men han fandt den og det blev en pæn øvelse. Jeg skal huske kortere afstand til feltet, så han ikke tænker på at løbe uden om.

Positioner. Han tog dem alle, lidt forsinkede reaktioner og lidt hæng, men han tog dem.

Indkaldet var meget hårdt, han kunne næsten ikke løbe hele strækket, så der skulle lidt ekstra animering til.

Feltet, jeg kunne godt se at han synes det var rimeligt langt væk, men med et par ekstra animeringer kom han ud og det blev en flot øvelse.

Næseprøven lykkedes i andet forsøg, og hans vejtrækning var tydeligt præget af varmer og anstrengelserne. Men han var dog ikke mere forkommen end at han var frisk på at lege bagefter.

Efter Morgans LP1 blev det Max’ tur, så vi arbejdede med fremsending, stillingsskift, springapport, positioner og indkald, HTM1 uden håndtegn, rallysideskifter, spin og twist uden håndtegn samt diverse tricks.

Rigtig god træning.

I morgen står den på LP- og rallyhold i Jersie, hvor Max skal med og træne med løbsk tæve.

Torsdag eller fredag planlægger jeg noget detaljetræning med Lille Bjørn, og så er vi helt klar til på søndag.

Lørdag er Max til sidste runde på Sonja FP3/TP-hold, øv hvor går det hurtigt.

Ingen kommentarer: