lørdag den 11. juli 2015

With Winning in MindJeg har tre ugers ferie startende i dag, ikke særlig planlagt, men det passede fint arbejdsmæssigt.

Kalenderen rummer en del hundeaktiviteter, men der kommer også nogle aktiviteter ind, som sikrer balancen på hjemmefronten.

Mit traditionelle godmorgen foto fra morgenturen på stranden er blevet ændret på mindst en opfordring (Lone Sommer!), så nu kommer hundene med. Det er så en anelse sværere, end hvis det bare er havet og himlen, men det går da meget godt.

Noget af dagen er gået med at læse Lanny Basshams ”With Winning in Mind” færdig … første gang. Jeg har lovet en anmeldelse af den, og den skal nok komme efter anden gennemlæsning.

Jeg kan være nem at begejstre, nogen gang for let, det var min egen selvkritiske reaktion ret hurtigt efter at jeg begyndte at læse bogen. Begejstring over en fantastisk bog, med præcise opskrifter på Mental Management ©

Men, jeg er overhovedet ikke i tvivl om at bogen beskriver en genial opskrift, og min næste gennemlæsning går på at operationalisere i forhold til mig selv og hundetræning/-konkurrencer.

Jeg HAR skrevet et ”Directive Affirmation” som dækker den næste måned, men jeg offentliggør det ikke, der er kun to andre jeg har delt det med.

Sonja og Tyson

Max og jeg sluttede et 3-dages kursus hos Sonja i dag. Kurset havde fokus på FP3 og TP og dagens øvelser var:
  1. Target arbejde (markere med næsen). Jeg skal gøre det nemmere for Max, så selve placeringen af target kan snildt være på en lodret flade.
  2. Bakkeøvelse. Vi arbejdede med bakke om fører.
  3. Krydse poter. Der er vi kommet langt.
  4. Trække rekvisit. En apport og en line til en genstand, den skal vi nok få styr på.
  5. Cirkler/8-taller. Kører bare.
  6. Position i Heelwork mens hænder flyttes. Både P9, P5 og P1 blev testet og Max er godt generaliseret.
  7. Spin/twist foran/bagved. Den er sværere, men vi er ved at have styr på twist og spin foran uden håndtegn, vi skal bare have lukket cirklen.
  8. Statisk position i 3 sekunder. Flere muligheder blev testet, og den skal vi også nok få styr på.
Jeg har fået rigtigt meget ud af dette kursus. Sonja er en dygtig, inspirerende og motiverende træner. Flot introduktion til alle øvelser, gode demoer, og konstruktiv feedback uanset hvor vi var henne i den enkelte øvelse.

Det er hårdt at træne to timer :-)

Det var et dejligt kursus, som jeg kun har godt at sige om, og jeg huskede at give Sonja direkte feedback bagefter.


Jeg har gjort klar til LP-prøve med Lille Bjørn i morgen. Jeg har omhyggeligt ikke trænet siden tirsdag, kun havetræning i dag med fokus på: fastholde apport, finde og fastholde næseprøve, første skifter i stillingsskift.

Alt gik godt i morges. Det gør det også i morgen.

1 kommentar:

conni sagde ...

Selvfølgelig går det fantastisk i morgen :-) Vi ses :-)