onsdag den 15. juli 2015

Planlægning

Foto: Anita Jakobsson

Jeg fik i dag renskrevet overordnede træningsplaner for alle tre hunde. Ikke fordi jeg har trænet og konkurreret planløst, men efterhånden var en del ikke dokumenteret og det skulle samles i én oversigt.

For Lille Bjørn og Megan er det ganske enkelt, for Max lidt mere kringlet, fordi jeg har gang i ret mange forskellige discipliner med ham:
  • I LP har det nye program virkelig givet mig lyst til at vende tilbage til LP3, så vi er gået i gang med at træne de ”gamle” øvelser og tage hul på de nye
  • I Rally – har jeg groft sagt fokus på det udenoms (Ankomst, Opvarmning, Entre) og på eksekveringen af selve banen (Fokus pr. øvelse, Fejlhåndtering)
  • I FP3/TP-sammenhæng er der en lang række nye momenter, vi er i gang med, og jeg haft en tendens til at ville arbejde med en masse til hver træningssession. Nu bliver der fokus på 2-3 stykker pr. gang, og det giver meget bedre resultater
  • Endelig er der HTM1/HTM2. Jeg har haft en fantastisk lyst til at gå i gang med HTM2-programmet (Main Street), parallelt med HTM1 (Walking the Dog). Jeg har dog erkendt, at der vist er rigeligt at beskæftige sig med med Max, så jeg holder fokus på HTM1-alene
Aftenens træning hos Anja havde dels tema om vores koreografi og udstråling på banen, dels individuelle runder.

Jeg brugte den frie tid på bamse/beg og på spin/twist på verbal kommando. Bamse nærmer sig at kunne fungere på ren verbal, og han sidder superflot og balanceret. Spin er der næsten bag min ryg, men vi arbejder fortsat med generalisering på mere og mere kringlet måde.

Dagens tema, koreografi og udstråling, er rigtigt interessant, for selv om det nogle gange kan være svært at sige præcis, hvad det er, så er det der altid i en eller anden grad. Og når det fungerer, så kan det løfte en god præstation til det sublime, det der gør forskellen mellem bare at vise et nummer og at performe.

Min individuelle tid blev brugt på tre punkter. To irriterende detaljer: bagpartsbevægelse mod fører i P samt baglæns slalom mellem førers ben. Nu har jeg fået adfærden igangsat, og ferietiden skal bl.a. bruges til at få de momenter rigtigt på plads.

Det meste af tiden brugte jeg på at vise og diskutere hjemmeopgaven, som var at gennemføre HTM1-programmet uden håndtegn. Det foreløbige resultat kan ses på ovenstående video. Jeg ville have vist det uden musik, men Anja fik (nemt) overtalt mig dels til at gøre det til musik, dels at få det filmet. Jeg er selv imponeret over, hvor langt vi er nået. Det giver også dejligt overskud, at kunne holde hænderne mere i ro/bruge dem koreografisk.

Dejlig træningsaften med et dejligt hold og en inspirerende træner, hvad kan man ønske mere?

Ingen kommentarer: