søndag den 12. juli 2015

Hvordan gik det?

Lille Bjørn og solopgaven søndag morgen
 
I dag gik turen til Reersø Camping hvor Lille Bjørn og jeg skulle deltage i LP3 i forbindelse med Beagle Klubbens Very Special Show.

Der var tilmeldt 22 til LP, heraf 6 i LP3, som vi startede med. Jeg var oppe som nr. 3.

Mens jeg skriver dette kender jeg ikke mine point, jeg gætter på en tredjepræmie, men det er ikke det, jeg skal have fokus på.

Så det korte svar på spørgsmålet i overskriften er: Det gik fantastisk! Selvom jeg kan mærke, at jeg skal stadig øve mig på at svare på ovenstående i forbindelse umiddelbart efter en prøve.

Jeg havde fornuftigt droppet rally i dag, så det var kun Lille Bjørn og mig og en LP3-prøve.

I fællessitten lagde han sig 3 sekunder før tid, men han reagerede ikke på at nabohunden rejste sig fra start og gik over mod naboen på den anden side, men heldigvis blev stoppet af prøvelederen.

Fællesdækken tror jeg vi mistede. Lille Bjørn sad da jeg kom fra skjul men på udgangsstedet.

Han skulle lave stort umiddelbart efter, så jeg skal endnu engang minde mig selv om, at kødben dagen inden en prøve ikke er smart.

Opvarmningen bestod i ,at vi lavede to gange første stillingsskift, en apportering og et indkald med stop. Derefter sad vi og så på ekvipagerne før os indtil halvvejs i den anden prøve, så tissede bjørnen af og vi lavede lidt tricks og kontaktøvelser.

Fri ved foden, en rigtig flot langsom gang, nogle flotte pladser, en del at arbejde med – jeg har ikke trænet fri ved fod med ham i lang tid.

Stillingsskift: Han tog skiftene 4, 5 og 6 på første kommando og knivskarpt. Jeg véd ikke hvorfor han ikke tog det første (det andet var dæk, så det kunne han ikke tage) og det tredje, men jeg blev véd – og det var interessant at han gik i gang. Godt Paul, du fortsatte i roligt tempo og samme tonefald.

Dirigeret apport: Flot udløb og optag, roligt indløb, en bue til venstre for mig og han kom ind i plads med apporten i munden. På prøvelederens kommando tog jeg apporten og Lille Bjørn blev siddende. Jeg blev helt blød indeni; det er ikke sket til en prøve i nyere tid – at han er kommet lige ind og holdt apporten - og i dag gjorde han det. Hold da op en god fornemmelse.

Det var mens jeg belønnede Lille Bjørn at Hans Ove – dagens dommer – roste mig for mit førerarbejde, og jeg takkede mange gange.

Springapporten, flot udført og igen en fastholdelse og aflevering til hånd.

Positionerne fik vi alle, rigtigt flot, for han var ikke helt med mig i nogen af dem.

Indkaldet var superflot, ok tempo og ret skarpt stop.

Feltet, meget flot udløb, en ekstra dæk kommando og meget flot tilbageløb. Uha, det føltes godt.

Næseprøven, meget flot søg og cigaroptag, og han tabte i afslutningen.

Samlet en rigtig god oplevelse. Og så Ud og lege med ham.

Jeg synes det er dårlig stil at gå før præmieoverrækkelsen. Very Special Show betyder samlet præmieoverrækkelse, og der var 16 efter os, 5 LP2’er og 11 LP1’er + frokostpause. Så jeg så LP2erne sammen med Lonni og aftalte at hun tog mine papirer med hjem.

Så takkede jeg dommer, sekretær, prøveleder og arrangør for det flotte arrangement, og undskyldte at jeg ikke blev til præmieoverrækkelsen. Og fik endnu et af dagens mentale boost. Hans Ove, som jo også dømte sidst Lille Bjørn og jeg var oppe (i Nyborg) sagde, at sidst, var det hunden der var fantastisk, i dag var det mig!

Det gav anledning til, at jeg for det første takkede mange gange, for det andet fortalte hvor glad jeg var for tilbagemeldingen, og for det tredje fortalte om mit mentale coachingforløb (kort) – og at Hans Ove Pedersen og prøveleder Merete Petersens oplevelse betød, at det virkede. Jeg gør noget rigtigt.

Som jeg sagde til Lonni lige efter, jeg var lige ved sat spørge om jeg kunne få mine point, men droppede det med det samme, for jeg var/er ligeglad.

Lille Bjørn og jeg skal forbedre os teknisk på nogle områder, vi skal træne lidt mere, og så skal resultaterne nok følge med.

De "officielle" resultater lægger jeg ud, når Lonni sender dem :-) 

* * *

Det officielle resultat:


197 point, 2. vinder, "formidabelt førerarbejde" under helhedsindtryk og rost af Hans Ove som dagens bedste fører*. Tak til Lonni, som tog imod på mine vegne!

*Tak til Conni som sendte dette citat: "Jeg har før set hundeføreren lave et flot program, men der var det hunden der var fantastisk. I dag var det føreren, der var helt fantastisk. Et fantastisk førerarbejde, som gør at jeg udnævner hundeføreren til at være dagens bedste hundefører".

Ingen kommentarer: