lørdag den 30. april 2016

Dagens høst – og noget om tillid


I dag stod den på rallyprøver i forbindelse med DKKs store arrangement på Roskilde Dyrskueplads. Jeg havde tilmeldt alle tre hunde til begge prøver og det gik bestemt tilfredsstillende:
  • Megan fik 2 x IB, men hendes arbejdsiver og glæde fejlede intet. Eneste underlige oplevelse var en dommertilbagemelding (fra Helle Gadeberg) som dels handlede om 2 10’ere – dels et skilt, jeg havde udført forkert, dels et skilt jeg havde udført for tidligt - samt en bemærkning om at ”Megan ikke magtede det i dag”. Den bemærkning gjorde virkelig ondt. Jeg ville ikke drømme om stille med en hund, hvis jeg synes det var unfair, og at få det som tilbagemelding, var jeg bestemt ikke forberedt på. De, der kender Megan og mig roste, heldigvis vores banegennemgang, Megans attitude fejler intet. Vi arbejder stadig med bedre signaler, nu hvor hun ikke kan høre, men Megan elsker at gå til prøve, og jeg blev altså ked af det.
  • Max fik 81 og 79. Begge prøver gik fint, han var ikke helt på, men han var med, der var et dum førerfejl i første prøve (jeg udførte et skilt forkert = minus 10), og i den anden fik jeg en 10’er for 1-2 skridt bakke, hvor han bakkede skævt i 2 skridt, men indenfor 45 grader og indenfor afstand vurderede jeg. Jeg ville selv have trukket 1 og drømte ikke om tage den om. Surt show. Men dommernes afgørelse er HELDIGVIS inappellabel, men derfor kan man jo godt ærgre sig
  • Lille Bjørn gik fantastisk! 94 i første prøve, 82 i anden, hvor jeg mistede 10 på at udføre hund snur rundt for tidligt – helt ok, dømt. Lille Bjørn blev 5. vinder ved begge prøver (= point til Årets Hund), han kom i finalen som nr. 5 ud af 5, og endte med en 5te plads. Min stolthed overgås kun af Kirstens!!! Lille Bjørn er bundsolid, og gik som en drøm. Finalen fandt desværre sted på et tidspunkt, hvor regnen begyndte for alvor, og Lille Bjørn ville hverken sitte eller dække. Jeg var en dårlig fører og stoppede ikke, det var ikke fair overfor Lille Bjørn.
Hvilket leder direkte til det med tillid. Hundene skal kunne have 110 % tillid til mig. Og vice versa.

Megan og Lille Bjørn kan jeg regne med, det kan jeg ikke med Max. Under opvarmningen til begge prøver var han på springtur, heldigvis under nogenlunde kontrollerede former, men alligevel ikke ok.

Amanda evaluerede min performance bagefter og hun har helt sikkert ret i, at mit øgede fokus på Max (pga. manglende tillid) gør, at jeg ikke har så meget fokus på skiltene, som jeg burde have.

Hvilket bekræfter mig i, at det er rigtigt smart i træningen i år at have fokus på tillid i forhold til Max.

Ellers var det dagen hvor ”min” bog udkom, ”Rally i Danmark. De første 10 år.” Jeg har fået trykt 10 eksemplarer i A4 til ”særligt udvalgte” og kunne med stor glæde give Amanda, Anita, Johanna og Lonni deres eksemplarer dag. Annie, Camilla, Conni og Pia har deres til gode 

Originalen er i A5, og den købte jeg i shoppen i dag. Den koster kun 125 kr., og den kan varmt anbefales!

Ingen kommentarer: