torsdag den 29. marts 2018

Nose Work prøve med Max


(Video: Carina Enevoldsen)

I dag gik turen godt 1 kilometer sydpå til DKK, som afholdt Nose Work prøve for klasse 1.

Som planlagt havde jeg varmet Max op hjemmefra efter morgenturen, dels med nogle HTM-positioner og -skifter, dels med to køretøjssøg og masser af leg.

Jeg var fremme ved DKK som planlagt 9:15, startede med at lege med Max på græsarealet foran, hvorefter resultatbogen blev afleveret.

Der var fælles banegennemgang for de 33 ekvipager: første indesøg og beholdersøg (Lonni), dernæst udesøg og køretøjssøg (Mia). Jeg var i team B, som skulle starte med de to indendørs søg og var vist nr. 12-13 stykker, så der var god tid, og jeg benyttede lejligheden til at gå en tur med Max.

Max var lidt længe om at komme igennem ved de to opvarmningssøg, men det er helt normalt.

Indesøget foregik i et af DKKs lagerlokaler, Max arbejdede godt og jeg fik guidet ham fint rundt. Der kom en markering, som jeg selv synes var tydelig, men desværre forkert, kilden sad på reolen på den modsatte side af gangen … Jeg skulle muligvis have haft mere is i maven, men jeg synes det var en tydelig markering.

Bokssøget tager jeg helt skylden for. Max strøg hurtigt forbi alle bokse uden at have slået næsen ret meget til, da vi vendte ventede han lidt ved den første boks, sikkert fordi jeg selv stod stille, og jeg markerede fejl. Rigtigt skidt førerarbejde. Der var rigelig tid til at have taget hele striben stille og roligt igen ☹

Der var frokostpause og vi var mange der benyttede lejligheden til at få varmen igen i kantinen.

Max kom lidt senere ud (en ekvipage senere) inden de sidste udesøg, fordi der var sat mere tid af til dem, og det virkede som tiden blev brugt af de enkelte ekvipager.

Max virkede mere på, og hans fører var bestemt mere skarp i anden runde.

Først udesøget, som Carina filmende (tak!). Som det kan ses sneede det lidt 😊 Max arbejdede fint fra start. Jeg var lidt usikker på, om han indimellem havde mere fokus på underlaget, og et sted dirigerede jeg ham hurtigt videre, hvilket var klogt, for jeg fik bagefter at vide, at der var en hund, der havde markeret dér. Max’ markering af kilden var så tydelig, at jeg overhovedet ikke kunne være i tvivl, og korrekt!

Køretøjssøget omfattede DKKs varebil og en trailer. Max måtte styres lidt, men arbejdede hele tiden. Han var oppe af køretøjet to gange og sprang over trækstangen (samlet tre fejl); da han markerede var der slet ingen tvivl og igen korrekt.

Vi endte med 50 point og 7 fejl (3. præmie), hvilket rakte til en 29. plads ud af de 30, der bestod.

Bestemt ikke en af de mindeværdige prøver, men superfint arbejde af Max, og en fører, der lige må stramme ballerne inden næste Nose Work prøve.

Jeg har endnu ikke tilmeldt næste prøve, men jeg har besluttet, at det må være Lille Bjørns tur til at komme afsted! Tak til DKK for superflot til arrangement og især tak til Lonni og Mia for fine dommertilbagemeldinger.

Ingen kommentarer: