tirsdag den 10. april 2018

To fokuserede hunde og en (momentvis) ufokuseret fører


Det har igen været en af de dejlige tirsdage, hvor jeg først er til rallytræning hos Johanna med Max, dernæst til Nose Work træning hos Merete med Lille Bjørn.


I rally var der til selvtræningsdelen en masse kegler i rød, blå og gul. Ekvipage 1 skulle udføre en øvelse, ekvipage 2 gentage og lave en ny øvelse ved en kegle med en anden farve osv. Til sidst gik vi en bane med 12 øvelser. Der var masser af mulighed for at træne starter og for at overveje strategi undervejs. Jeg blev bedre og bedre og Max dermed skarpere og skarpere og til sidst gik vi en superflot 12 øvelsers bane med fuldt fokuseret Max.


Hos Johanna var der opstillet en bane uden skilte, men med hjælp i form af et spring, et felt lige op til væggen med et spejl bagved og en masse kegler. Den blev gennemgået 4 gange i starten af holdet, og så skulle vi gå den, når det blev vores tur. Max og jeg gik en drøm af en bane. Der var lidt snus, men jeg holdt kontakten. Jeg blev mindet om at belønne med leg på et uventet tidspunkt, og Max var bare på, på, på.

Læring: Opvarmning med leg, totalt fokus før og under banegennemgangen og leg bagefter. Intet nyt eller epokegørende, men at gøre det virker 😊

Nose Work træningen var i samme areal ved Trylleskoven som i sidste uge, og Lille Bjørn gik igen fantastisk. Det var udfordrende med vinden, men langt de fleste kilder fandt han uden problemer. Et par høje fik han også markeret flot.

Der var en kilde i et overdækket område med nogle borde og bænke, et ude-/indesøg kaldte Merete det. Jeg tog linen af Lille Bjørn og gik ind for bedre at kunne guide ham. Da jeg vendte mig om sagde Merete, at jeg skulle holde øje med ham. Og ja, Lille Bjørn havde fanget færten direkte og havde markeret med det samme, mens jeg stod med ryggen til, havde kigget på mig og ikke fået noget ud af det ☹ Han fandt det igen og markerede, men hold da op, det var kontakt læring: vend ikke ryggen til hunden, når den søger.

2 x dejlig træning, 2 superskarpe hunde og fører, som endnu engang blev lidt klogere.

Ingen kommentarer: