fredag den 3. april 2020

Fokus på det, du kan påvirke

Otto møder Mickey
Jeg tjekkede min arbejdskalender til morgen. Da jeg tjekkede ud i går, var der et enkelt møde i kalenderen, men det var heldigvis flyttet, så blank kalender i dag, og jeg kunne med god samvittighed sætte autosvar på: Jeg har ferie til og med den 14. april. Det bliver en længere ferie, end jeg havde planlagt for en måned siden, og på andre betingelser, men sådan er det bare, og så får vi det bedst mulige ud af det.

I dag kom en officiel udmelding fra DKK: de aflyser alle arrangementer til og med den 31. maj 2020 og opfordrer alle kredse, lokalforeninger, specialklubber og tilknyttede aktører til at gøre det samme.

Det er ikke nogen overraskelse, og jeg tror de fleste ikke kan forestille sig nogen anden udmelding.

Jeg er endnu engang glad for, at vi DKK’s Rallyudvalg har truffet de principielle beslutninger før Covid-19 udviklede sig for alvor.

I praksis betyder det aktuelt:
  • at alle rallyprøver i maj, bliver enten aflyst eller flyttet,
  • hvis de flyttes til senest 12. juli, kan de stadig være kvalifikationsprøver til DM (hvis de var det i forvejen),
  • deadline for DM-kvalifikation er uændret 12. juli,
  • der kræves kun ét kvalifikationsresultat for at komme til DM i juniorklasse eller seniorklasse – for at vi ikke skulle få nogle meget små klasser til DM 
Vilkårene for at kvalificere sig til DM, Årets Hund og landsholdet til NM er ændret betydeligt, men vi har forholdt os til det i udvalget på forhånd, og vi har - synes jeg naturligvis selv 😊 – truffet nogle gode beslutninger.

Bliver DM, Årets Hund og NM til noget? Jeg har ingen anelse. Selvfølgelig håber jeg på det, men vi kan kun rette ind efter regeringens og DKK’s beslutninger.

Udover at skulle agere som formand for Rallyudvalget, er jeg naturligvis også påvirket som udøver.

Ja, det er træls, at der er ændret på vilkårene, men der er intet at gøre ved det og vi må bare rette ind efter virkeligheden og se på de positive aspekter.

For mig betyder det bl.a., at jeg får bedre tid til at udvikle Ottos og mit samarbejde inden vi skal debutere i rally til en officiel prøve. Jeg får arbejdet mere med de ”svære” momenter – vi havde fx et gennembrud i dag med 2 x sit gå rund om!!! Jeg får styrket en masse i forhold til Max.

Jeg bliver helt basalt bedre rustet til de kommende prøver.
Midt på dagen tur i Karlslunde Mose
Hvad med DM, Årets Hund og NM?

De tre prøver ikke vigtige overhovedet i forhold til alt muligt andet, så jeg forholder mig kun til min egen situation:
  • Max er nr. 17 på DM-listen i championklasse, og det er jo fint, og hvis det holder, er vi kvalificeret til DM. Hvis der bliver holdt flere prøver og vi ryger ud af top 20, så er det sådan.
  • Årets Hund? Der har været én prøve, hvor Max og jeg blev nr. 12. Susann og Amanda skal dømme finalen. Jeg talte forleden med Amanda om finalen, hvor hun har ret gode chancer for at kvalificere sig med Osseau, med 15 point fra den ene hidtil afholdte prøve. Jeg fik rodet mig ud i noget smart planlægning af finaledagen, indtil det pludselig gik op for mig, at jeg jo slet ikke er kvalificeret!!! Det positive er selvfølgelig, at jeg mentalt er kvalificeret 😉
  • NM, ja, der har ikke været prøver endnu, så det må vi tage som det kommer.
Det er lige vilkår for alle. Hvis man har ventet på at tilmelde sig de sidste DM-prøver, kan man måske blive snydt (ved at de bliver aflyst), og så melder man nok til tidligere prøver næste år.

Aftensmad à la Jamie Oliver
Vi må acceptere vilkårene og få det bedst mulige ud af dem. Hvis man ikke kan påvirke situationen, så må man leve med den. Det er banalt måske, men nogle gange er det vigtigt at huske på de fundamentale ting, fremfor at ærgre sig eller bebrejde andre.

Jeg synes af mange af den sidste tids reaktioner vidner om en naiv forestilling om, hvor alvorlig Covid-19-situationen er på verdensplan. Jeg har skrevet om det før, men gentager gerne mig selv: at træne med hunde og konkurrere med hunde er LUKSUS. Vi lever i en privilegeret del af kloden og den aktuelle situation kunne være en god anledning til at reflektere over hvor godt vi har det, og øve os i at værdsætte det endnu mere.

Morgentur, bedre bliver det ikke ...

Ingen kommentarer: