onsdag den 13. januar 2021

Detaljer

Tirsdag morgen, skøn start på dagen

Først en reminder: Du kan stadig nå at være med i min Quiz 2021, der er frist til og med på søndag. Der er allerede fem, der har givet deres bud, og jeg laver en opsummering i næste uge 😊

Der er en del træning (fitness og hunde) der bliver udskudt pt., men heldigvis er der alternativer og supplementer. Tina (denfittecoach) har således udbudt mini camps, som i øvrigt bliver revet væk, Kirsten og jeg har tilmeldt os et hold som løber over 3 uger med træning mandag og onsdag 17-18. Vi startede i mandags i ret kedeligt vejr, men det afholdt naturligvis ikke nogen fra at komme og træne!

Det sejeste fitness-hold

Jeg trænede selv for nedsat kraft. Efter at alle problemer med hofte mv. er trænet væk, var jeg lidt overmodig i juleferien og fik gået (lidt/alt) for meget – ja, helt banalt blev jeg revet med af at skulle sætte nogle rekorder. Jeg er nu lidt øm i venstre knæ, og Tina var jo ikke længe om at afdække ondets rod. Hun spurgte, hvad jeg havde gjort anderledes, og det var jo det med at have gået meget. Så mine øvelser blev tilpasset, og jeg passer på ikke at gå så meget det næste stykke tid.

På hundefronten har jeg meldt til et onlinekursus ”Fri ved fod a la rally” hos Rikke Svensson, jeg har set en håndfuld videoer, og jeg skal nok skrive mere om kurset når jeg får prøvet det af, det ser meget lovende ud!

I går havde Anita, Amanda og jeg booket en enetime hos Johanna, og det var virkelig tiltrængt at få gjort status. Jeg havde primært fokus på tricksene til Færdighedsprøve 1. Der er nogen rigtigt gode, og så er der nogen, der er meget mangelfulde, på grund af detaljer, som er oplagte – når jeg får dem forklaret.

Der er noget med mine hænder, som er klar til at belønne (næsten) før belønningssignalet er givet, og det har Otto naturligvis luret for længst; så han behøver ikke at høre efter, han holder bare øje med mine hænder. Fx spring over stok: han er til venstre for mig, jeg holder stokken i højre hånd, han springer ikke rigtigt … fordi han ved at belønningen kommer fra venstre hånd, så hvorfor springe!!! Da jeg holdt stokken med venstre hånd, ville han meget gerne springe, for nu var forventningen jo at der kom belønning fra højre side.

Et andet eksempel: giv pote. Der er udtalt tendens til at Otto slikker på min hånd først, og så kommer poten. Vi eksperimenterede lidt med setup, og jeg endte med at give kommando med begge hænder på ryggen … Reaktion: INGEN. Han aner ikke hvad giv pote betyder, fordi jeg har fået rodet godbidder, håndsignaler og sikkert andet ind. Så vi prøver forfra!

Til sidst havde vi fokus på bakning, hvor jeg sjovt nok (også) har haft nogle meget uklare kriterier, og har brugt en stok som hjælpemiddel på en ikke helt gennemtænkt måde. Der har jeg fået input til en ændret strategi, hvor jeg anvender platform.

Og sådan kom jeg omkring en hel masse med Otto, og har en masse opdateringer af træningsplanen noteret.

Max var på indimellem og gik en udfordrende championbane, desværre med en anelse ufokuseret fører, som ikke hjalp ham godt nok gennem de åbenlyse udfordringer, så vi faldt i den ene fælde efter den anden. Som at løbe til felt i stedet for til kegle, springe i stedet for at stoppe før spring, springe i stedet for at  løbe om kegle og tage tunnel i stedet for at gå rundt om mig. Så det var lige en kraftig reminder til mig om at stille mig fornuftigt og give de rigtige kommandoer i tide. Min dårlige undskyldning er, at jeg er lidt rusten …

Så som altid en masse detaljer at arbejde med og en masse god inspiration.

Ingen kommentarer: