lørdag den 29. maj 2021

En forrygende maj

Otto hviler på laurbærerne efter dagens træning

Maj er næsten gået, jeg har været oppe til 6 rallyprøver med hver af hundene, og det er gået forrygende godt.

I dag var jeg til den første træning hos Camilla siden 2. maj, jeg havde flødeboller med for at fejre de fine resultater (specielt Max’ 100 og Ottos 99 den 16. maj). 

Det var en træningsdag som alle andre, ligesom enetimen hos Amanda med Max i morgen ”bare” er en enetime som alle andre. 

Men nej, naturligvis er situationen en helt anden for mig. For der, hvor jeg er kommet til nu, er det et spørgsmål om at arbejde for at konsolidere og bygge på i mindre trin. 

Jeg har analyseret alle prøverne og jeg véd ret præcist, hvad jeg skal fortsætte med at gøre, og hvad jeg skal arbejde med, for at det bliver endnu bedre. 

Otto er godt på vej. Der er en øvelser vi ikke kan endnu, men vi er arbejder med dem. Han arbejder lidt bedre på venstre end på højre side, men det er jeg helt bevidst om, og vi træner meget på højre side. Vi bliver i begynderklasse et godt stykke tid endnu, dels fordi vi har brug for at udvikle vores samarbejde og hans fokus, før vi rykker videre, dels fordi jeg gerne vil til DM og ÅH med ham i begynderklasse. 

Dagens træningsbane var Ibens øvet bane fra 5.4.2021, 17 skilte og ganske lang, men det havde vi ingen problemer med. Ottos fokus var eminent hele vejen. 

Jeg fik som sædvanlig god feedback fra Camilla, og fik gået nogle passager et par gange, for at få fokus på blive ved spring, og holde position ved løb. 

Dejlig træning. 

Max blev DKRSCH 9.2.2019 og det er gået godt siden, men de sidste måneder er det gået rigtigt godt, med to bronzepinde 24.4 og 16.5. 

Max arbejder nogenlunde lige godt på begge sider, vi kan alle øvelserne, og det er ”bare” et spørgsmål om at jeg skal støtte ham 100 % hele vejen igennem, for at vi gør det rigtigt godt hver gang. Ingen dumme fejlmarkeringer, ingen irritation, kun positiv udstråling. Så kan vi til gengæld vinde verden. 

Dagens bane, bemærk det høje græs på midten

I dag arbejdede vi på Ibens ekspertbane fra 5.4.2021. Max var meget påvirket af nogen i omgivelserne i starten, perfekt for mig træningsmæssigt, efter første del var han helt på. Vi fik noget præcis feedback og gik derefter banen igen stort set med fuld kontakt. Ingen snus, på trods af det bevidst høje græs på noget af banen.

Det sværeste var indkaldet over springet, hvor Max kom lidt ud af position, fordi jeg ikke har hurtig og præcis nok med mine kommandoer, da han nåede frem og det efterfølgende cirkel i gang om fører 90o højre, hvor han første gang ikke fik en klar kommando. Jeg skal bare mindes om det, det er ligesom freestyle eller HTM, ikke noget med at tro at hunden ved, hvad den skal, det er føreren der skal fortælle det. 

I morgen har Max og jeg som sagt en enetime hos Amanda. Hun har selvfølgelig spurgt, hvor jeg ønsker fokus og mit svar var dette: 

Tak for det gode spørgsmål. Hvis jeg skulle have valgt frit, havde jeg end ikke overvejet en enetime nu. Men det synes jeg er en god, anderledes indfaldsvinkel. Jeg synes det går fantastisk, men, som en person, jeg sætter meget stor pris på, skrev: ”jeg synes I er ved at være ret stabile, der er bare lige nogen små detaljer der kan justeres her og der”. 

Så jeg nævner nogle detaljer (nogle er nok mere end det 😉):
  • Fokus fra jeg giver klartegn til vi går det første skridt, selve starten
  • Hvordan jeg samler Max op, når han laver de små udfald/snus
  • Teknisk - de ”svære” øvelser – primært lange bak på højre side, sidestep med Max på højre side
  • Muligvis noget med fokus på banegennemgang – jeg går meget kort måske 1-2 gange, og måske havde jeg gået rigtigt i dobbelt 8-tal, hvis jeg havde gået lidt mere. Omvendt var jeg så fokuseret på Max, at det nok ikke havde gjort en forskel
  • Og så kan jeg altså ikke finde på mere 😉
Jeg glæder mig meget ;-)

Ingen kommentarer: