søndag den 2. november 2008

Dansk Politihundeforening

Da jeg fik offentliggjort artiklen ”Om undervisning af mennesker” i Hund & Trænings april nummer 2008 affødte det bl.a. en henvendelse fra Dorthe Nielsen fra Dansk Politihundeforening. Det endte med en aftale om, at jeg skulle holde et indlæg i forbindelse med det årlige arrangement for foreningens områdeinstruktører om emnet ”Sådan gennemføres et godt undervisningsforløb!”
Man kan læse om Dansk Politihundeforening her (og nej, de er ikke stolte af hjemmesiden).
Dansk Politihundeforening har ikke haft en ensartet officielle uddannelse for lokalinstruktørerne. Man har nu udvalget 2 personer (områdeinstruktører) fra hvert område i alt 14 personer (En blanding af civile og politi) til at varetage uddannelsen af lokalinstruktørerne. De enkelte områdeinstruktører har forskellige baggrund, men er kompetente mennesker, som har et ønske, om at gør et stykke arbejde for foreningen. På konkurrenceplan har de haft/har de gode resultater med deres hunde.
Områdeinstruktørerne samles årligt en weekend til efteruddannelse med en masse træning med hunde, og så noget teori. Jeg var på i dag (1. november) 17-19 og inden havde kursisterne været ude at træne fra kl. 9.
Mit indlæg havde tre hovedemner:
  • Hvordan man planlægger et godt undervisningsforløb, hvor faglighed, pædagogik og engagement tilsammen skaber et godt forløb?
  • Hvordan man møder sine kursister på en professionel måde, og vedligeholder gode relationer i hele kursusforløbet?
  • Om erfaringsudveksling, ideer til at mødes indimellem til faglige indlæg og erfaringsudveksling.

Det var dejligt, at deltagerne ikke var helt møre efter en hel dags træning :-) Der var masse af dialog og diskussion om alle mulige emner. Jeg nævner i flæng:

  • Klikkertræning versus traditionel træning
  • Shaping som træningsteknik
  • Klikkertræning af høns
  • Motivation af kursister
  • Hvad gør man, hvis man ”går i sort” (taber tråden)?
  • Hvordan udbredes kendskabet til Dansk Politihundeforenings træning (markedsføring)?
  • Hvordan udveksler man erfaringer efter denne weekend, og holder kontakt i gruppen?

Det var meget inspirerende for mig, og jeg håber deltagere også fik en masse med hjem!

Jeg måtte jo indrømme, at mit kendskab til træningsarbejdet i Dansk Politihundeforening er begrænset, så jeg fik straks en invitation til at besøge Skovbo afdeling.

I øvrigt fik jeg en fantastisk kompliment. På et tidspunkt kom vi til at tale om Charlotte Lyngholm, og en af deltagerne fortalte, at han havde haft hende til at give introduktion til klikkertræning for sine instruktører. Jeg udbrød spontant: "Charlotte er bare vildt inspirerende", og han svarede: "Det er du også!".

DEN kompliment kan jeg leve højt på MEGET længe :-)

1 kommentar:

Camilla Johannessen sagde ...

Hej Paul
Jeg det kan jeg godt forstå. Det er fedt at forberede noget og at det så bliver modtaget så godt. Tillykke med det. :)
EMS og Camilla