mandag den 24. november 2008

Træning i Jersie den 23. november 2008

Jeg synes det var fantastisk træningsvejr i dag! Solen skinnede, det var lige omkring frysepunktet, der lå noget sne og is, men ikke vildt meget, så de ydre omstændigheder var gode.
Jeg havde ikke trænet med Megan siden mandag, så hun virkede også oplagt – men desværre var det de gode dufte på arealet som var mere interessante end mine godbidder. Der skal virkeligt arbejdes med dem …
Vi trænede sammen med Camilla & Emma og Gitte & Era, og jeg bad om at Megan kom til at ligge i midten i fællesdækken. Hun rejste sig de to første gang jeg gik i skjul, så jeg måtte starte med at 20 m afstand synlig i 30 sekunder, belønning, og så ny dæk kommando, hvor hun så rejste sig da jeg gik væk igen. Til sidst kom vi op på 30 sekunder, hvor jeg var i skjul. Meget ustabilt, men vi arbejder videre med det.
Fri ved fod var nok dagens bedste øvelse (!). Jeg bruger nu en 8 x 8 meter kvadrat (som den i stillingsskift under gang i Eliteklassen) som markering, så jeg har noget målbart at gå efter, og i dag var kriteriet at Megan med max 2-3 verbale opmuntringer skulle kunne 8 m, højre om, 8 m, omkring, 8 m venstre om og 8 m. Første gang stoppede jeg efter 4 m, fordi Megan begyndte at snuse. Men så tog vi et fuldt forløb med to opmuntringer undervejs. Og vi lavede to gentagelser (afbrudt af andre øvelser), og det gik bare bedre og bedre. Når Megan er på i den øvelse nu er hun bare på. Dejligt at den øvelse begynder at få lidt facon :-)
I apport udlagt lavede i en opvarmning, hvor jeg selv lagde apporterne og tydeligt markerede højreapporten. Og der var ingen slinger i øvelsen (fuld øvelse). Så lagde Camilla henholdsvis en højre og en venstre apport for os. Og jeg blive igen mindet om, hvorfor jeg skal opdele øvelsen. For udgangen til keglen, specielt vendingen fungerer ikke godt, og så ødelægger den anden den af øvelsen … Men mit fokus var at Megan skulle tage den rigtige apport, og det gjorde hun begge gange. Men jeg synes stadig udløbet er usikkert, jeg er ikke helt sikker på at hun vælger den rigtige før efter at hun er løbet lidt og drejer mod den. Hendes pladser er blevet meget bedre, Camilla mente den sidste var perfekt.
Stå under gang trænede vi alene, og der var ingen problemer med de to forsøg.
Fremsending gik helt galt. Megan blev distraheret af de kegler, der var lagt ud til fri ved fod, og løb flere gange i den retning; vi havde en god fremsendelse på 10 m, og derefter på 20 m, men da jeg skiftede side endte det med dårligt tempo. Så jeg stoppede øvelsen helt.
Næseprøven var heller ikke specielt god. De blev lagt i stjerneform på 20 meters afstand, og i første forsøg løb Megan ud til en kegle cirka 10 meter til venstre for næseprøvegenstandene. Hun blev stående på to ekstra kommandoer, så jeg måtte gå tættere på (10 meter) og pege på genstandene før hun løb hen til dem og tog den rigtige. Næste forsøg gik en anelse bedre, hun løb igen ud til keglen; jeg gav en ekstra kommando, og afventede derefter. Og pludselig begyndte hun at søge og fandt den rigtige og kom pænt ind med den, efter cirka 80 sekunder. Hun er ikke i tvivl om, hvad øvelsen går ud på, og det er da positivt.
Så alt i alt ikke den mest strålende træningsdag, men der er da en del lyspunkter kan jeg godt se, nu jeg skriver dette :-)

Ingen kommentarer: