torsdag den 23. juli 2009

Den første ferieuge

Lørdag den 18. juli
var jeg tilskuer ved Chesapeake Bay Retrievers Lydighedsprøve. Det er Charlotte Lia der arrangerer det, og så fungerer det hele så det er en fornøjelse.
Det er dejligt afslappende bare at komme og se på, og der var mange flotte præstationer. Jeg synes jeg specielt vil fremhæve tre træningskammerater:
 • Catja og hendes skønne Rhodesian Ridgeback Zazu havde på dagen besluttet at skifte fra LP1 til LP2, og var en skøn oplevelse. De fik en 3. pr., som jeg tror var mere end Catja havde forventet på forhånd. Men først og fremmest fik vi oplevet hvordan Catja og Zazu arbejder sammen når Catja slapper af og er glad. Se fx denne morsomme næseprøve, som de desværre ikke fik point for, men det betyder intet
 • Susanne Jervin er ganske ny i lydighedssammenhæng, men er allerede nået langt med sine engelske springer spaniels Kellie (som venter hvalpe om nogle få dage), og Maddie. Maddie havde hun til sin 2. LP-prøve efter 4 måneders LP-træning og fik 174 point, 10 i helhedsindtryk og en masse velfortjent ros af Erling Olsen. De blev samtidig 1. vinder. De skal nok nå langt i LP, og det glæder jeg mig meget til at følge.
 • Men for mig var dagens højdepunkt ubetinget Susanne Bach & Tulles LP3! Jeg så dem i Lyngby for 14 dage siden, og det var altså næsten ikke til at kende i dag. Det var bare så tydeligt, at det var DERES dag. Fællesøvelserne fungerede. Fri ved fod (7½), var med en meget mere afslappet og fokuseret Susanne end jeg kan mindes, og så gik det slag i slag. Indkald med stå var lige i øjet. Fremsending i øjet. Og næseprøven var bare sikker som sædvanlig. Vi var overhovedet ikke i tvivl om at den 1. præmie var hjemme, og at det så blev til 3.v. var bare ekstra bonus. Megan og jeg har været til mange konkurrencer sammen med Tulle og Susanne, og det er bare fantastisk så godt de to har udviklet sig sammen, og det er bare så fortjent at 1. præmien endelig kom i hus.

Dagen efter fik Susanne Jervin og Maddie 172 point og Susanne Bach og Tulle deres anden 2. pr.

Søndag den 19. juli
Der var 2 x 15 minutters træning i haven.
Der var skruet op for blusset med små Frolich og noget Cesars med kylling, og hold da op en performance. Megan dansede om keglerne i fri ved fod og holdt superkontakt hele vejen. Lavede en perfekt springapportering. To flotte indkald, hvor jeg stod på Cesar-bakken (tak Hanna), fuldt knald på. En perfekt sit under gang. Nogle super 15 m stillingsskift hvor Cesar-bakken stod på stolpe bag ved Megan, og hun flyttede ikke bagbenene ud af stedet i dæk-stå og dæk-sit-stå. Lidt dirigeret apportering gik også fint (kun venstre i dag). Så gik der koks i bakkeøvelsen, det var dårligt førerarbejde, så vi tog lige en perfekt sit under gang for at slutte med en succes.
Så blev det Lille Bjørns tur, og det startede fantastisk med superflot følge, gode vendinger, og nogle rigtigt gode to-skridts og på stedet vendinger i fri ved fod. Så et superflot frem/tilbagespring.
Så skulle vi prøve apportering, en gammel favoritøvelse. Han bliver flot siddende da jeg kaster apporten, flot udløb, tager apport, og løber så hen mod bordet med godbidder og remedier og smider apport. Han er derefter ikke interesseret i apporten. Jeg får til sidst leget lidt med apport for at få ham til at tage den, og to gange sætter han sig med den, men smider da jeg vil tage den.
Fremsendingen er også en øvelse der har fungeret bedre. Jeg prøver at lege med favoritrebet ude i feltet, men ender med at jeg måtte lægge target (en sten, som bliver introduceret midt i det hele), men der er slet ikke entusiasme i hans udløb.
Så kommer der en pæn stå under gang, to pæne LP1 indkald og nogle gode dæk-stå og sit-dæk.
Det ligner ikke noget på LP2-niveau må jeg dog konstatere, og han er afmeldt de to prøver, han var tilmeldt senere i år.
Derefter tog Kirsten og jeg til København og fik en fantastisk brunch på LêLê Nhà Hàng.
Senere på dagen cyklede jeg en hyggelig tur med Megan. Det plejer at være Kirstens domæne, men i ferietiden har jeg ”fået lov”, og det er helt nostalgisk at cykle den tur, som jeg har cyklet så mange gange med Emmy.

Mandag den 20. juli
Herlig træning i Jersie med Katrine, Camilla og Anita. Jeg havde Megan med, og igen med mini Frolic og Cesars.

 • Fri ved fod gik igen fantastisk. Det kan godt være det aldrig bliver min og Megans favoritøvelse, men nogen gange tror jeg faktisk det e tæt på – og dette var en af gangene.
  Katrine er prøveleder i Sid i gruppe, og belønner Megan strategisk undervejs, og det fungerer! (Tak Johanna for tippet).
 • Fællesdækken er med Camilla som prøveleder, og jeg er i skjul i 2 minutter. Der belønnes igen strategisk, og da øvelsen er slut løber Megan hen til Camilla :-)
 • Så er der en næsten normal LP2 højreapportering, afvigelsen er at jeg går gagget ud til keglen med Megan, til gengæld bliver øvelsen superflot!
 • To perfekte dæk under gang og et flot stå-dæk stillingsskift fra 15 meter, og en meget glad hund! Og en meget tilfreds fører.

Tirsdag den 21. juli
Lidt morgenmad på Café Europa, 3 timers kanalrundfart, lidt godt at spise og drikke på Villa Vino, og hjem og slappe af. Herlig feriedag.

Onsdag den 22. juli
Den står på oprydning i garagen, men der bliver trænet farvediskriminering med Lille Bjørn og Megan og jeg cykler en dejlig tur sidst på eftermiddagen.

Torsdag den 23. juli
Det var bare noget af det bedste træning jeg har haft! Herligt.
Der var kommet tre afbud til træningen hos Fru Hansen, så vi var fire: Vibeke & Julie, Per & Sille, Camilla & Emma og jeg med Megan.

 • Opvarmningen med fri ved fod gik fantastisk, super kontakt hele tiden og nogle flotte vendinger.
 • Fællesdækken blev gennemført i to omgange. Først dirigerede jeg Camilla & Emma og mig selv. Camilla var i skjul, jeg stod fremme. Jeg belønnede efter 2:10 og vi sluttede efter 5:10. Der var bare totalt ro over Megan.
  Derefter var Camilla prøveleder for os andre. Jeg gik i skjul, og klikke efter 5, 35 og 65 sekunder og 100 sekunder og blev kaldt frem efter 2 minutter. Det efter 65 sekunder var ikke planlagt, men Camilla signalerede at det var godt, for der var en del uro da de to andre kom ind, og Megan reagerede ikke på det.
 • En perfekt stå under gang.
 • Fri ved fod omkring tre kegler, hvor vi snor os på snedig vis inkl. to 360 graders runder høje og venstre om, og superkontakt.
 • En perfekt sit under gang.
 • To rigtigt flotte stillingsskift: dæt-sit og dæk-stå på 15 meter.
 • To flotte LP1 indkald (ja, der er Cesars i vente = supertempo). Jeg kalder det LP1 indkald, fordi det kun drejer sig om at få tempo på. Stopper træner vi kun ved festlige lejligheder = prøver.
 • Så træner vi noget fremsending til kegle (hmm, den skulle lige genopfriskes), og laver derefter perfekt LP3 fremsending (kun fremsendingen).
 • Og endelig slutter vi med noget dirigeret apportering, kun med succesrate på 50 %, men jeg får stoppet de forkerte vendinger prompte, og vi slutter med to flotte venstre apporter.

Og så blev dette også dagen hvor jeg skulle finde ud af efterårets træning. Og pt. er det endt med at jeg stopper med Lille Bjørn hos Charlotte/Emilie Lyngholm. Og Megan er jeg i tænkeboks med; men pilen peger på formiddagstræning hos Charlotte om mandagen.

1 kommentar:

Glennigan sagde ...

Hej Paul.
Jeg vil glæde mig rigtig meget til at "formiddags træne" sammen med dig hos Charlotte.
Fortsat god ferie.