søndag den 20. september 2009

Generalprøve i Nørdklubben 20. september 2009

Der havde været en del afbud til dagens generalprøve, så vi var nede på basicudgaven med 5 deltagere, ligesom allerførste gang. Og så kan der alligevel gå 3 timer med 3 x LP2 og 2 x LP3.
Vejret var med os, selvom det nok blev lidt varmere end vi havde regnet med (det nåede op på 22 grader til sidst). Jeg havde fået lokket Kirsten med som ringsekretær, og fik selv fornøjelsen af hendes nådesløse kritik :-)
Vi startede med 3 LP2 hunde: en debutant (som ikke har bestået LP1 endnu), en mere erfaren LP2 hund, og en hund som har været oppe i LP2 én gang.
Det var en fornøjelse at være dommer for de tre ekvipager! Jeg har fulgt to af dem et års tid og en af dem ganske kort tid, og at se udviklingen kan godt redde min dag!
Dil og Joythi fik en pæn 2. præmie og Annie og Tira samt Catja og Zazu pæne 1. præmier. Og jeg kan love, at jeg ikke gav ved dørene i mine bedømmelser. Hellere lidt for lidt end lidt for meget, så points på 170, 188 og 193 så vidt jeg husker er flot!
Og så skal jeg altså nævne Catja & Zazus fri ved fod. Jeg tror jeg gav dem 9 for den øvelse, og hold da op en kontakt der var. Jeg bliver altså helt blød indeni når jeg ser så flot førerarbejde.
Trine og Wicked samt undertegnede og Megan var de to ekvipager i LP3. Trine og Wicked er helt nye i LP3 og der blev foretaget nogle fravalg/justeringer af øvelser.; men de er bestemt godt på vej, og bliver spændende at følge. Wicked er en meget glad og ivrig labrador, og at se hende når hun var klar fx til apportering var bare så lækkert – spændt som en fjeder og det kunne bare ikke gå hurtigt nok med at få lov til at løbe.
Til sidst dirigerede Annie Megan og mig i en LP3, og der var ingen pointgivning. Men da Kirsten sad i dommerteltet fik jeg alligevel nogle verbale bedømmelser, som jeg så gennemgik offentligt og gav karakterer for. Og her er de så, Kirsten kommentarer, mine karakterer og mine kommentarer i [].
Fællesdæk 20/20: [Megan lå eksemplarisk i to minutter med Kirsten som prøveleder.]
Sit i gruppe 30/30: [Nydeligt.]
Fri ved fod 10/20: Hunden hænger noget. Ekstra kommandoer. Skæv plads. Momentvis god kontakt. Hænger under løb. Snuser v. langsom gang. Kommando v. plads til slut.
Stillingsskift: 21/30: Ekstrakommando til 1. afdækning. 3 stå kommandoer, 2 dækkommandoer, 2 stå kommandoer. Sit ok. Dæk ok. Noget modstræbende hund.
Apportering: 24/30: Ser ikke udlægning. Efter en lille runde tager hund rigtige apport og afleverer pænt.
Springapportering: 19/20: Nydeligt. Anelse skæv plads.
Stå, sit, dæk: 16/20: Hunden står fint. Hænger lidt. Sitter fint, men hænger. Dækker flot og følger flot med.
Indkald med stå: 27/30: Fin afdækning. Fin stå, pæn plads. Nydeligt. [Jeg trækker for langsomt tempo, men stoppet er flot].
Fremsending: 32/40: Står med forpoter ude. Dækker udenfor felt. Rører kantbånd. Kommer fint på plads.
Næseprøve søg: 27/30: Finder rigtig pind. Afleverer fint (lidt skæv plads).
Helhedsindtryk: 7/10
I alt 233/280: 1. præmie

Kirsten spurgte i øvrigt bagefter hvorfor folk tog så langt for at deltage i en generalprøve – der er da langt fra Jægerspris, St. Heddinge, Korsør og Hillerød til Jersie. Og jeg sagde at det var fordi ingen andre arrangerede sådan noget: og hun konkluderede at vi nok var de mest nørdede :-))))

Ingen kommentarer: