søndag den 21. februar 2010

Sydkystens Hundeskole - og lidt træning

Jeg har fornøjelsen at være formand for Sydkystens Hundeskole – og det er virkelig en udelt fornøjelse. Med Mette og Camilla som bestyrelsesmedlemmer og instruktører er der garanti for at der sker en masse konstruktivt. Så selvom træningsbanen i Jersie var dækket af sne og is, og det var -5 grader, så kørte 4 hold til formiddag med masser af entusiastiske deltagere. Mette har et unghundehold og et hvalpehold, jeg kører selv et rallyhold og et lydighedshold, og 2. marts starter Camilla et hvalpehold. Og vi har allerede annonceret flere hold fra starten af april, så vi er meget tilfredse …
Jeg elsker rallyholdet, men mit hjerte brænder for lydighedsholdet. I dag talte vi om at måle fremskridt – hvordan konstaterer man, at det går fremad med træningen, hvordan sætter man kriterier, og hvornår hæver man kriterier. Det er sundt at formulere kriterierne højt, og se om man kan opfylde dem …
Og i dag måtte jeg også konstatere, at det kolde vejr var en seriøs konkurrent til træningen. For der var almindelig stemning for fællesøvelser inden der var gået en time af træningen :-)
Fællesdækken var meget lærerig. Med på dagen to Elitehunde og to LP2-hunde kører vi indledning og afslutning på Elitefacon, og indimellem sætter førerne deres egne kriterier. To ud af fire reagerede på min værsgo kommando (med lidt provokerende dæktegn med hånden), uha. Og der var diverse anden uro i gennemførelsen.
Sid i gruppe gik noget bedre, idet to af hundene gennemførte helt efter de fastlagte kriterier.
Meget spændende at iagttage …
I næste træningsrunde vil vi aktivt udnytte det samtidige hvalpehold som forstyrrelse, det er om at få det maksimale ud af omgivelserne.
Jeg plejer at have Megan med til træningen, men i dag synes jeg det var for koldt, for hun skal trods alt sidde i bilen i næsten tre timer. Så i stedet blev det til lidt træning i haven i eftermiddags sammen med Lille Bjørn. Dvs. de sad på skift uden for lågen, så jeg kunne træne med den anden, og det giver godt nok noget ekstra energi, når de kommer ind :-)

1 kommentar:

Gyldenkærne Border Collies sagde ...

Det er altid skønt at læse om din træning og dine oplevelser. Det er inspirerende.
Hilsen Vibeke