lørdag den 13. februar 2010

Border Collie Klubbens arrangement 13. februar 2010

Det er vildt imponerende hvad Border Collie Klubben (BCK) formår at stable på benene af arrangementer. I dag var det i Sorø Hallerne, med cirka 60 deltagere i lydighed, 60 i rally lydighed og ?? udstillere. Og det virkede som altid meget velorganiseret – det er en ren fornøjelse.
Jeg var kommet under alle omstændigheder for at kigge på, men da jeg havde lokket Kirsten til at gå rally med Lille Bjørn, og selv havde tilmeldt Megan i rally, var der også et konkurrencemæssigt incitament. Min lokning havde åbenbart ikke været god nok, for det endte med at jeg selv tog hjemmefra lidt over 7 i morges med begge hunde og uden Kirsten.
Lille Bjørn og rally har ikke været nemt for mig. Han har været oppe fire gange i begynderklasse uden at bestå, og senest i december 2008 måtte jeg afbryde prøven, fordi jeg havde NUL kontakt med ham. I dag havde jeg besluttet at det skulle være løgn, så vi startede med 45 minutters opvarmning, hvor jeg gik rundt med ham i Sorø Hallen, så var han ude i bilen under banegennemgangen, og kom ind derefter, hvor vi varmede op på udstillingsgulvtæpperne. De første minutter på gulvtæpperne var seje at komme igennem, men jeg fik kontakt igen, og vi udførte nogle opvarmningsøvelser. Lige inden vi skulle ind var en anden hund vildt interessant, så jeg måtte igen kæmpe for opmærksomhed, men jeg havde sørme kontakt da vi gik i gang. Han havde bestemt ikke det fokus som han har, når han er rigtigt opmærksom og arbejdsvillig, men vi gennemførte øvelserne, og der sket ingen katastrofer undervejs. Jeg aner ikke hvad vi blev trukket for, men 81 point er jeg bestemt tilfreds med.
Derefter var det Megans tur, dvs. hun kom først op ud på eftermiddagen. Jeg var skuffet over at der ikke var tyskervending i Ekspertklassen, men heldigvis tre skridt baglæns hvor hunden skal bakke. Det er irriterende, at man ikke får at vide hvad man er trukket for i rally, og jeg vidste bestemt at jeg havde mistet 16 point: en øvelse lavede vi om uden at det lykkedes (-10), og to lavede vi om, og lykkedes anden gang (-6). Og så fik vi 84 point, dvs. der var ikke trukket for andet. Jeg må indrømme at jeg har fået lidt blod på tanden med hensyn til at gå videre i rally, for der er ingen tvivl om at hundene synes om det, og det er til at overskue med de prøver, nu vi ikke er klar til rigtig lydighed.
Men ellers stod det på lydighed, dvs. følge prøverne. Jeg hyggede mig gevaldigt med at bruge min viden fra kurset med Palle Bergsø, og jeg dømte ivrigt med i Eliteklasse, og synes den svenske dommer Leif Borgenlöv var meget venlig med pointene. Jeg talte kort med Helle Damkjær om det, og hun sagde at Palle var meget hård i sine bedømmelser, så et sted mellem Palle og Leif er måske det rette niveau …
Camcorderen blev brugt flittigt, og nørderne skiftedes til at filme hinanden og andre interesserede. Der ligger klip af følgende på YouTube

1 kommentar:

Janne Litgov sagde ...

Hej Paul. Hyggeligt at se dig idag. Mht. hvad du er blevet trukket så kan du næsten altid spørge Frank hvad det var. Han kan utroligt nok huske det de fleste gange og svarer gerne.
Det har jeg benyttet mig af flere gange og det har hjulpet meget.
Idag blev Wilma trukket 1 point for en forsinket reaktion på en kommando.

Hilsen Janne