søndag den 5. juni 2011

Hvad træneren siger …

Som nævnt har jeg tilmeldt Lille Bjørn et par LP2-prøver til efteråret, og der er specielt tre områder vi skal have fokus på: apportering, næseprøve og stillingsskift (stå).
Jeg må indrømme at jeg har gået lidt og ikke fået taget mig sammen til at træne de tre øvelser, men jeg tror nok det var ved rallyprøven i fredags jeg kom til at sige til nogen, at det bare var at komme i gang, og at jeg egentlig bare skulle gøre som jeg siger til kursisterne at de skal gøre :-)
Så i dag startede jeg så kampagne på de øvelser, også opmuntret af denne tekst, som Megan og jeg så da vi var til bageren efter morgenbrød:

OK, der var lige noget arbejde der skulle klares, og Kirsten bagte lige en lækker brombærroulade:


Og ja, det var rigtigt varmt, og slet ikke vejr at træne i. Alle hundene var rigtigt gode til at finde skygge, og Lille Bjørn – som véd det handler om at være tryg – fandt naturligvis også et godt sted mens jeg savede noget brænde ud.


Vi FIK arbejdet lidt med de tre øvelser:
  • Apportering. Hmmm, Lille Bjørn var tæt på ikke-interesseret i apporten. Så væk med den, frem igen, og belønne ham for at holde den med krads på ryggen. Det fik vi bygget op så han ville løbe runmdt med den og sætte sig med apporten fast i munden. Og stop for den øvelse i dag,
  • Så arbejdede jeg på samme måde med næseprøven, det skal bare være sjovt at have den i munden og holde fast.
  • Endelig stillingsskift. Jeg har problemer med sit-stå og dæk-stå, og i dag introducerede jeg så belønning bagved – en lille Tupperwareskål med velduftende fiskegodbidder (en af Lille Bjørns favoritter). Efter 5-6 gentagelser kom der et fantastisk skifte, hvor bagbenene bare stod urokkeligt – belønning og stop for i dag!
To bemærkninger om de tre øvelser:
  • Lille Bjørn er HELT vild med at apportere på vand, så den glæde skal da bare overføres til apportering på græs og andet underlag, uanset om det er en træapport eller en næseprøvepind
  • Jeg har ikke brugt ekstern belønning med Lille Bjørn før [spørg mig ikke hvorfor …]. Og da han havde fanget det med at skålen med belønninger stod bagved, og at han efter verbal ros fik adgang til belønningen – ved at jeg åbnede låget og tog en godbid frem – var interessen for de stillingsskift pludselig vakt. Jeg glæder mig til at arbejde videre med specielt den øvelse.
Efter aftensmaden var jeg lige oppe og arbejde lidt, og fik så denne MMS. Der er nogen der virkeligt hygger sig :-)

Ingen kommentarer: