lørdag den 14. januar 2012

Small Is Beautiful

To lykkekasser fra Vinslottet i Greve
Det er ikke mængden af egen hundetræning, der tynger mig i øjeblikket. Og det er bestemt ikke noget problem for mig, så længe den egentlige træning så er effektiv.
I onsdags kørte jeg til hallen kun med Max og Megan, og primært for at lege med dem, løbe vildt rundt, kaste med bolde og andet legetøj osv. Det var herligt syntes vi alle tre :-)
Indimellem trænede jeg lidt med Max: fri ved fod, spring og fastholden af positioner i dæk, stå og sit. Specielt fri ved foden er jeg meget tilfreds med.
Der har slet ikke været tid til træning torsdag og fredag, men så mødtes jeg i morges med Anita og Django til træning. Den effektive træningstid for mit og Lille Bjørns vedkommende var begrænset, men kvaliteten var helt i top – perfekt!
  • Først trænede vi de to skifter sit-stå og dæk-stå på 12-13 meter, og de er blevet ret flotte.
  • Så en anelse indkald med stop, men legetøjet jeg kastede med var slet ikke interessant.
Da Anita kom fik jeg øffet lidt om at Lille Bjørn var meget mere interesseret i underlaget end i at arbejde, og hun svarede som en anden Niina Svartberg, at det var fordi jeg tillod det. Ups, godt at blive mindet om …
  • Anita blev forsynet med klikker til Stå, sid, dæk under gang – det er ved at blive en rigtig stabil øvelse – og det gik rigtigt godt i alle skifter (belønnet særskilt), og vi tog en ekstra dæk, fordi Anita mente at Lille Bjørn selv rejste sig, når jeg gik forbi ham og skulle have ham med. Og naturligvis lå han perfekt da jeg gik forbi ham UDEN at tage ham med :-) Anita, som om nogen har fulgt udviklingen af denne øvelse, synes det er det flotteste hun har set Lille Bjørn præstere, så det er rigtigt godt!
  • Så skulle jeg prøve en mini-dirigeret apport. Det er en dum øvelse at træne alene, fordi det, at føreren lægger apporterne, bliver en del af billedet for hunden. I miniudgaven havde jeg 3 meter til keglen, og apporterne blev lagt på halv afstand. Og mit hovedkriterium var at Lille Bjørn løb den rigtige vej og samlede op. Og forudsætningen er at han markerer den rigtige apport når den lægges. Så klik/godbid for at se når apport lægges. Og klik for at samle den rigtige apport op direkte. I venstreapporten tøvede han lidt da han blev dirigeret, men han valgte den rigtige - og det blev belønnet!!
  • Endelig tog vi fællesøvelserne, og det er ved at blive to favoritøvelser. Lille Bjørn skulle sidde på et sted, hvor han var stoppet og snuset under Stå, sid, dæk under gang, og der var er par dyk under øvelsen, men han sad godt et minut med mig på 20 meters afstand.
  • Fællesdæk: 2 minutter i skjul, klik/godbid, 1:35 i skjul, klik/godbid, afslutning i dæk klik/masser af godbidder.
Meget effektiv træning og meget tilfreds fører.
I eftermiddags har jeg dels fået styr 24 flasker vin i to lykkekasser, jeg købte i går, dels gjort rallybaner klar til de 3 rallyhold jeg har i morgen. Hundene er med, når jeg ordner rallyskiltene, og sjovt nok bliver der trænet lidt, for der er masser af muligheder, der lige popper op. Primært Max arbejder jeg med i de situationer, for han er meget opmærksom og hele tiden klar til at løse opgaver!

Ingen kommentarer: